2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Külföld

Hiába a biztató adatok? + Videó

Megszakadt a folyamatos gazdasági erősödés az Egyesült Államokban. Ez nem vonatkozik az amerikai autógyárakra, amelyek a növekvő benzinárak ellenére is jóval több gépkocsit értékesítettek, mint korábban.

Az elmúlt három hónap erősödése után februárban megtorpant az amerikai termelés. A legfrissebb adatok szerint az amerikai gyárak aktivitása 2 százalékkal esett vissza, mert kevesebb a rendelés, ugyanakkor a február jól alakult az autógyártók számára. A Chrysler eladása 40, a Fordé pedig 14 százalékkal javult.


Az elemzők szerint az elmúlt hónapok biztató munkahely-teremtési adatai és a csökkenő munkanélküliség ellenére az Egyesült Államokban valószínűleg továbbra is lassú gazdasági növekedés várható. Az amerikai gazdaság 70 százalékát kitevő lakossági fogyasztás februárban csökkent. A Gallup által nemrég közzétett gazdaságibizalom-index februárban tovább erősödött, azt jelezve, hogy a növekvő üzemanyagárak egyelőre nem befolyásolják az amerikaiak hazai gazdaságról alkotott pozitív képét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!