2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hezbollah-vezér: Izrael minden határon túlment

Izrael minden határon túlment a távközlési eszközök tömeges felrobbantásával Libanonban - jelentette ki csütörtökön Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita fegyveres mozgalom vezetője, miután milíciájának számos tagja is megsebesült a robbanásokban.

  • Hezbollah-vezér: Izrael minden határon túlment

Naszrallah közölte, hogy vizsgálják a keddi és szerdai támadássorozat körülményeit. Harmincheten vesztették életüket és csaknem háromezren sebesültek meg személyhívók, illetve kézi adóvevők összehangolt felrobbantásában.

"Kétségtelen, hogy az ellenállás és Libanon történetében is párját ritkító, nagyon súlyos biztonsági és katonai csapást mértek ránk" - mondta Naszrallah videóüzenetében, amelynek nyilvános közvetítése közben szemtanúk beszámolói szerint izraeli harci gépek hangrobbanások kíséretében repültek át alacsony magasságban a libanoni főváros egén, pánikot keltve a lakosság körében.

"Izrael két egymást követő napon, egy-egy perc leforgása alatt több mint ötezer embert akart meggyilkolni" - hangoztatta Naszrallah.

"Az ellenség minden határon túlment, már semmilyen törvényt és erkölcsöt nem tisztel" - jelentette ki Naszrallah, hozzátéve, hogy ez a támadássorozat "háborús bűncselekménynek minősülhet és akár hadüzenettel is felér".

Naszrallah hangsúlyozta, hogy a támadásokat méltó megtorlás követi majd, és az Irán támogatását élvező Hezbollah nem hagy fel Izrael támadásával a közös határon át mindaddig, amíg a Gázai övezeti háború tart.

Hosszein Szalami tábornok, az iráni Forradalmi Gárda (IRGC) elithadsereg parancsnoka az IRNA állami hírügynökség szerint arról biztosította a Hezbollah vezetőjét, hogy Izrael "az ellenállás tengelyének pusztító válaszára" számíthat.

Az izraeli hadsereg csütörtökön közölte, hogy Hezbollah-hadállásokat bombázott Libanon déli részén. A közlés szerint a síita milícia harci övezetté változtatta a régiót. "Évtizedeken át hadi célokra használt polgári lakóházakat, alagútrendszert alakított ki alattuk, és élő pajzsként használta a civileket" - olvasható az állásfoglalásban, amely szerint az izraeli hadsereg biztonságos körülményeket akar teremteni annak érdekében, hogy visszatérhessenek otthonukba Izrael északi határtérségének lakosai.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot

Brüsszel bevándorlóországgá tenné Magyarországot

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné - jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Facebook-oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!