2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Nem gyújtogatás okozta a tömeges gyermekhalált

Az első vizsgálatok szerint nem gyújtogatás okozta azt a Stuttgart melletti tűzesetet, melyben nyolcan meghaltak, köztük hét gyermek.

Az emeleti lakás belsejét teljesen felemésztette a tűz, hét kisgyermek és édesanyjuk életét vesztette. A tűz elől négyen egy erkélyre menekültek, őket a tűzoltók és a szomszédok mentették ki. „Nem tudtunk többet tenni. Még létrákat is kerestünk, hogy felmászhassunk és segíteni tudjunk. Aztán megpróbáltam felébreszteni őket, de az összes ajtó zárva volt”– mondta a földszinti vendéglátóhely tulajdonosa.


Az eset után a helyszínre érkezett a németországi török nagykövet is, a halálos áldozatok ugyanis egy török származású család tagjai voltak. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, de a helyi török kisebbség lapja úgy véli: idegengyűlölet állhat a háttérben.

„Nincs arra utaló nyom, hogy gyújtogatás történt volna. A nyomozás jelenlegi állása szerint a tűz a lakáson belül keletkezett, valószínűleg egy fatüzelésű kályha miatt, de a műszaki hiba lehetőségét sem zárhatjuk ki”– cáfolta meg a hírt Ronald Krötz rendőrségi szóvivő.

Az épületben keletkezett kár meghaladja a százezer eurót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!