2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Házkutatást tartottak a munkácsi polgármesternél

Nagy összegű korrupciós ügyletek gyanújával házkutatást tartott a magyarellenes tetteiről hírhedt Andrij Baloha munkácsi polgármesternél és Mihajko Lanyónál, a munkácsi járási tanács elnökénél az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU), és az antikorrupciós ügynökség (NABU).

  • Házkutatást tartottak a munkácsi polgármesternél

Ukrán hírügynökségek, országos és kárpátaljai hírportálok egybehangzó beszámolói szerint ma reggel az SZBU és a NABU közös házkutatásokat tartott több vezető kárpátaljai tisztségviselőnél és egy sor vállalatnál a munkácsi Avangard stadion körül található három hektáros kommunális földterület korrupciógyanús eladása miatt.

A gyanú szerint Baloha hivatali hatalmával visszaélve közreműködött abban, hogy a város központjában található földterületet a valós érték töredékéért bocsássa árverésre a helyi önkormányzat. Az aukciót egy olyan cég nyerte, amely Mihajlo Lanyo, a járási tanács elnöke érdekeltségi körébe tartozik.

Az SZBU-forrás szerint a város költségvetésének okozott kár elérheti a százmillió hrivnyát (körülbelül egymilliárd forint).

A közelmúltban a Baloha vezette önkormányzat több, a magyar közösség érdekeit sértő intézkedést is hozott: egy éve eltávolították a munkácsi vár Turul-szobrát, majd idén januárban menesztették a munkácsi kistérség több magyar intézményvezetőjét, valamint megtiltották a magyar jelképek elhelyezését a közintézményekben.

MTI

Borítókép: A munkácsi Turul-szobor (Fotó: Bereczky Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!