2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Házkutatási parancs nélkül törtek be a brüsszeli lakásba péntek este a rendőrök

Szájer Józsefen kívül senkinél nem kerestek drogot a brüsszeli rendőrök a pénteki rajtaütés során, és nem kutatták át más táskáját - ezt nyilatkozta a Hír TV-nek adott interjúban az esemény szervezője. A férfi brüsszeli tudósítónknak azt mondta: 10-12 rendőr tört be a lakásba, kamerákkal felszerelve és a szexparti minden résztvevőjét felvették. Lengyel sajtóhírek szerint a bulit szervező férfi sokszoros csaló, Lengyelországban körözik, és egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz a sajtóban.

  • Házkutatási parancs nélkül törtek be a brüsszeli lakásba péntek este a rendőrök

Ez az a brüsszeli lakás, ahova egy rajtaütés során berontottak a rendőrök. A szexbuli szervezője a Hír TV tudósítójának azt mondta: az akcióra magyarázatot nem adtak és házkutatási engedélyük sem volt.

"Váratlanul besétált ide a lakásba több mint 10 rendőr, üvöltözni kezdtek az emberekkel. Egy magánlakásba hatoltak be házkutatási parancs vagy bármilyen írásos dokumentum nélkül."

A férfi arról is beszámolt, az egyenruhások kamerákkal felszerelkezve érkeztek, és a résztvevők beleegyezése nélkül felvételeket készítettek. A túlzott rendőri fellépés miatt a szervező feljelentést tesz.

Állítása szerint a rendőrök nem mindenkitől kérték el a személyes iratokat, és Szájer Józsefen kívül senkinél nem kerestek drogot, illetve nem kutatták át más táskáját.

Ellentmondásokba keveredett a házibuli szervezője

Manzheley az eset részletének elmondása közben azonban többször ellentmondásba keveredett. A szexparti szervezője először még azt állította: ő nem ismeri az események résztvevőit, ugyanakkor egy lengyel lapnak már azt mondta: francia, német, holland és spanyol politikusok, és számos közszereplő jelenik meg az összejöveteleken. A férfi a Hír TV tudósítójának azt is leszögezte: nem tudta Szájer Józsefről hogy EP-képviselő, csakhogy korábban azt mondta, hogy a politikus december közepére tervezett egy hasonló partit, amire őt is meghívta.

Bár tudósítónknak azt mesélte, hogy a rendőrök egy zárt ajtón keresztül jutottak be, a lengyel lapnak azt mondta: egy résztvevő elfelejtette bezárni az ajtót, így a rendőrök csak besétáltak.

Földi László: Magyar érdekeket sértő titkosszolgálati koncepció épülhetett a házibulira

Magyar érdekeket sértő titkosszolgálati koncepció épülhetett arra a házibulira, amelyen Szájer József is ott tartózkodott - erről Földi László beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A szakértő szerint a hazánkkal szövetséges titkosszolgálatok ugyan jól ismerik a Brüsszelben dolgozók tevékenységeit, mégsem tájékoztatták a magyar illetékeseket az azóta már lemondott EP-képviselővel kapcsolatban.

Arra, hogy az ügy Brüsszel bosszúja lenne, vagy titkosszolgálatok játszottak volna benne szerepet a magyar kormány nem kíván reagálni- hangsúlyozta a kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szájer József nemcsak a Fideszből lépett ki, hanem lemondott képviselői tisztségéről, és díszpolgári címéről is.

Az Európai Bizottság elnökének egyik embere is részt vett a brüsszeli partin

Az Európai Bizottság elnökének közvetlen környezetében dolgozó személy is részt vett a brüsszeli szexpartin. Ursula von der Leyen stábtagja mellett egy szintén magas rangú orosz és észt diplomata is a jelenlévők között volt. Az észt külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy az összejövetelen részt vevő diplomatájuk megsértette a Belgiumban hatályos rendelkezéseket. Egyéb részletet azonban az ügyről nem tettek közzé.

Kapcsolódó tartalom:

M1: Ursula von der Leyen közvetlen környezetében dolgozó személy is részt vett a brüsszeli partin

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony duzzog, de Ceglédi helyretette

Karácsony duzzog, de Ceglédi helyretette

Kedden reggel bejelentette indulását a főpolgármester-választáson Vitézy Dávid. A hírre Karácsony Gergely azonnal reagált. Mint a főpolgármester írta, „a szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi”.
Íme, a Magyar Péter mögött álló „életművész” vállalkozó

Íme, a Magyar Péter mögött álló „életművész” vállalkozó

A politikusi babérokra törő Magyar Péter barátja saját bevallása szerint életművész, aki egy igazi aranyifjú életét éli, síeléssel, vitorlázással, drága külföldi luxusutakkal - írta a Metropol. A lap hozzáteszi, a férfi életmódja nagyon hasonlít a sokszoros milliárdos Mártha Imre fővárosi cégvezérére.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!