2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Külföld

Hazatelepítenék a lengyeleket

Hazatelepítené a Kelet-Ukrajnában élő lengyeleket a varsói kormány. Emellett a katonai jelenlétet is erősítenék a keleti országrészben az ukrajnai események miatt. Közben a fél éve a szakadár régióban tartózkodó oroszbarát csecsen kontingens megerősítette: tovább maradnak és segítik a lázadókat.

Körülbelül 300-an vannak Kelet-Ukrajnában és az oroszbarát szeparatisták oldalán állnak a csecsen önkéntesek. Fél éve harcolnak Doneck mellett. A csapat tagjai közül sokan mind a két Moszkvával vívott csecsen háborúban részt vettek, de Ahmad Kadirov vezetésével átálltak és amnesztiában részesültek. „Körülbelül 300-an vagyunk a donecki régióban. 10-20 éves harctéri tapasztalatunk van 1995-től kezdve mindannyiunknak. 70 százalékunk a különleges egységekben szolgált. 75 százalékunk sebesült már meg és kapott állami kitüntetést. Ahogy látja, mindannyian önkéntesek vagyunk” – mondta a parancsnokhelyettes.

Közben varsói lapértesülések szerint a lengyel kormány tárcaközi bizottságot hozott létre, hogy hazatelepítsék a szakadárok által elfoglalt területeken élő lengyeleket. A visegrádi négyek pozsonyi találkozóján a lengyel miniszterelnök további szankciókat sürgetett Oroszország ellen.

Készen állnak

Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök úgy fogalmazott, „a szankciók jelentik az egyetlen megoldást, hogy megállítsuk, ami Ukrajnában zajlik. Azért is kell készen állnunk arra, hogy ha a megállapodásokat nem tartják be, akkor az Európai Unió, aminek egységes hangot kellene megütnie ebben a kérdésben, a szankciók egy harmadik csomagját vezetnék be”.

A lengyel kormány azt is bejelentette, hogy megerősítik a katonai jelenlétet az ország keleti határvidékén az ukrajnai események miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!