2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Hazaküldik, ha hidzsáb van a fején

Betiltották a muszlim fejkendő viselését egy dél-oroszországi iskolában. A helyi muszlim közösség tiltakozása ellenére az iskolaigazgató kitart amellett, hogy a hidzsáb ellentétes az iskolai házirenddel.

Egy dél-oroszországi településen a muszlim lányok nem járhatnak iskolába, ha fejkendőt viselnek. A hidzsábban érkező gyermeket az iskolaigazgató döntése alapján hazaküldik. „A fejkendőt viselő kislány nem tartja be a szabályzatot. Ezért hazaküldtük” – nyilatkozta Tatjana Lepekina iskolaigazgató.

Az etnikailag sokszínű észak-kaukázusi település iskolájának vezetője szerint az iskolai házirend pontosan előírja a diákok jogait és kötelességeit. A szülők szerint az iskolai előírások nem tisztességesek.


A házirend ellen emelte fel szavát a helyi muszlimok vezetője is. „Nem akadályozhatjuk a hidzsáb viselését, az iskola pedig nem tilthatja be, mert az iskola a gyerekek számára a tudás otthona” – tette hozzá.

A körzeti kisebbségi megbízott ugyanakkor az iskola igazgatójával ért egyet. „A hidzsáb vallási jelkép. Az iskola viszont állami intézmény. Ha megengednénk, akkor az iskola vallási intézménnyé válna” – szögezte le Szergej Zenin.

A helyi muszlimok úgy döntöttek, hogy magasabb fórumok elé viszik a hidzsáb betiltását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!