2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Havazás Moszkvában, Ohióban és Ankarában

Havas lett a karácsony a világ több pontján. Az Egyesült Államokbeli Ohio államban áramkimaradást, Törökországban közlekedési baleseteket okozott a hirtelen jött tél. Moszkvában nem most ünnepelnek, de a városban így is karácsonyi a hangulat.

  • Havazás Moszkvában, Ohióban és Ankarában

Behavazta Moszkvát a hó. Fehér lepel fedte be az orosz főváros központjában a Vörös teret. Hogy így marad-e karácsonyig, azt még nem tudják a meteorológusok, merthogy az ortodoxok nem most, hanem január 7-én ünneplik a karácsonyt. Ők szilveszterkor állítanak fenyőfát és ajándékozzák meg egymást.

A Télapók viszont most lepték meg Moszkvában a morozovszkajai gyermekkórház betegeit. Szokásukhoz híven leereszkedtek a tetőről és beintegettek a kórtermek ablakain. Be nem mentek az épületbe - a járványhelyzete való tekintettel.

A Mikulás-ruhás hegymászók fellépését, pontosabban leereszkedését moszkvai utcai művészek színes műsora követte. Felvonultak és táncoltak a kórház udvarán, miközben hóemberekből álló zenekar ünnepi dalokat játszott.

Megérkezett a tél az Egyesült Államokba is. Ohio államban áramkimaradásokat okozott a hó és sokfelé nehezen járhatóak az utak. Az előrejelzések szerint a következő napokban akár további 35 centiméter hó is eshet.

A török fővárosban, Ankarában nem a hó, hanem a jegyes utak okoztak kellemetlen meglepetést. Egy 13 éves diáknak ki sem kellett mozdulnia otthonról, ahhoz, hogy videóra vegye, ahogy a lejtős utcán lecsúsznak az irányíthatatlanná vált autók.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!