2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Hátulról és elölről is szúrt a késével, de volt nála egy acélcső is

A támadásban 7-en sebesültek meg, 4-en súlyosan. A férfit elfogták a rendőrök, miután a közelben játszó pétanque-osok fémgolyókkal dobálva megfékezték az ámokfutót. A hatóságok szerint nem terrorcselekményről van szó.

  • Hátulról és elölről is szúrt a késével, de volt nála egy acélcső is

A francia főváros 19. kerületében egy csatornaparton késelt meg 7 embert egy ámokfutó vasárnap éjjel. Az afgán származású férfi először egy mozi előtt támadt rá egy csoportra, egy kést és egy acélrudat lóbálva.

„Még nem teljesen tiszta az elkövetés módja, de azt tudjuk, hogy megtámadott két brit turistát, akiket súlyosan megsebesített, és az áldozatok között volt egy egyiptomi turista és négy francia állampolgár is. Hátulról és elölről is szúrt a késével, de volt nála egy acélcső is” – nyilatkozta Jean-Michel Huguet, rendőr-szakszervezeti képviselő.

Az ámokfutót végül a közelben játszó pétanque-osok fékezték meg: fémgolyókkal dobálták, amíg a kiérkező rendőrök el nem fogták.

„A játékosok ott voltak a környéken, és amikor meghallották a kiabálást, pétanque-golyókkal dobálták, hogy megállítsák, és ez lehetővé tette az őrizetbe vételét. Dicséretet érdemelnek a bátorságukért és a polgári gondolkodásukért, mert ezzel megakadályozták, hogy a támadó még több embert megsebesítsen” – tette hozzá Jean-Michel Huguet.

„Az egyik sebesült barátai voltak, ott voltak a közelben, és elkezdték üldözni a támadót. Én láttam őt visszajönni a mellékutcából, és hogy egy nagy kés van nála, úgyhogy kiabáltam, hogy 'ott van, ott van!', ők pedig nekirontottak” – emlékezett vissza az eseményre Jean-Francois, társasházi gondnok, az egyik szemtanú. A gondnok látásból már régóta ismerte a támadót.

„Minden nap látom ezt a férfit, egy hajléktalan, aki cracket szív egy sarokban a metróállomásnál. Minden nap ott volt” – mondra Jean-Francois.

A hivatalos tájékoztatás szerint nem terrortámadásként kezelik az esetet a francia hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!