2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Hatalmas tűz ütött ki egy ázsiai menekülttáborban

Legalább 15-en életüket vesztették a bangladesi rohingya menekülttáborban, ahol tűz ütött ki. Az ENSZ helyi irodavezetője arról tájékoztatott: legkevesebb 560-an sérültek meg. A halálos áldozatok közül hárman gyerekek voltak.

  • Hatalmas tűz ütött ki egy ázsiai menekülttáborban

A hirtelen felcsapó lángok miatt óriási káosz alakult ki a Washington méretű Cox's Bazar nevű területen. Az emberek egymást taposva próbálták menteni életüket.

Az ENSZ Menekültügyi főbiztosságának bangladesi vezetője arról tájékoztatott: legalább tízezer lakhely vált a lángok martalékává.

A halálos áldozatok közül legalább hárman gyerekek voltak - erről már egy helyi kormánytisztviselő számolt be. Az ENSZ Élelmezési Világprogramjának helyzetértékelése szerint a tűz legalább 87 ezer embert érintett.

A buddhista többségű Mianmarból több mint 700 ezer rohingya menekült át a szomszédos Bangladesbe, miután a hadsereg 2017 augusztusában tisztogató műveletbe kezdett azt követően, hogy rohingya felkelők mianmari biztonsági állásokat támadtak meg.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!