2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Hatalmas tüntetést szervez a nem hivatalos elnök

Hétfő óta ismét országos áramszünet van Venezuelában, Juan Guaido ellenzéki vezető ezért megint hatalmas tüntetéseket szervez. Az Egyesült Államok már Maduro elnök bukására készül, a külügyminiszter szerint akár 12 milliárd dollárba is kerülhet Venezuela újjáépítése a jelenlegi rezsim távozása után.

  • Hatalmas tüntetést szervez a nem hivatalos elnök

Ismét sötétbe borultak Venezuela utcái; a mostani a második nagy áramszünet a belpolitikai válság kezdete óta – vagyis azóta, hogy mind Nicolás Maduro elnök, mint Juan Guaido ellenzéki vezető az ország államfőjeként lép fel és hatalmat követel magának.

„Halálra éheztetnek minket. Ha nincs áram, a bankok sem működnek, nincs internet, nincs semmi. Az emberek zombiként mászkálnak, próbálnak eljutni oda, ahová kell, de nem tudják, hogyan” – mesélte egy caracasi lakos.

Van olyan caracasi, akinek már állandó megoldása van a metró pótlására. „Én személy szerint görkorcsolyával utazom. 5 és fél kilométert kell megtennem a munkahelyemig, ez így oda-vissza összesen 11 kilométer naponta” – mondta Jesus Ramirez.

A hétfő óta tartó áramszünet miatti felháborodásra tüntetést szervez Juan Guaido ellenzéki vezető, aki Venezuela elnökének tartja magát – a világ nagy részével együtt.

„Tudjátok, mit mond a kormány? Azt, hogy nézzétek, elment az áram, és az emberek nem szóltak semmit. Már hozzászoktak. Nos, meg fog lepődni a kormány. Nemcsak szombaton tüntetünk majd, hanem mindig, amikor elmegy az áram” – mondta a nem hivatalos elnök.

Az Egyesült Államok már Guaido elnökségére, a Nicolás Maduro utáni Venezuelára készül. „Hosszú folyamatra kell számítani. A Maduro-rezsim gazdasági rombolása nem az elmúlt hónapok amerikai szankcióinak következménye. Sokévi szocialista kormányzás következménye, amit, egyes számítások szerint, 6-12 milliárd dollárba és évekbe kerül majd helyreállítani” – mondta Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter.

Donald Trump amerikai elnök pedig arra szólította fel a Maduro védelmére Venezuelába érkezett orosz zsoldosokat, hogy hagyják el az országot, ellenkező esetben bármilyen válaszlépést elképzelhetőnek tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!