2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Külföld

Hatalmas károkat okoz Olaszországban az árvíz

Hatalmas károk keletkeztek Olaszország több településén a kialakult árvizek miatt. A természeti katasztrófának 14 halálos áldozata van, és többeket még mindig keresnek a mentőcsapatok. Orbán Viktor levélben ajánlotta fel Magyarország segítségét az olasz miniszterelnöknek.

  • Hatalmas károkat okoz Olaszországban az árvíz

Olaszországot alaposan megviselte a napokig tartó heves esőzés miatt kialakult árvíz. Több mint 10 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, sokan eltűntek és halálos áldozatok is vannak.

Akiknek nincs hová mennie, azokat sportcsarnokokban, közösségi létesítményekben helyezik el ideiglenesen.

 

A mentőcsapatok éjjel-nappal, folyamatosan kutatnak a túlélők után. Ahova a csónakokkal nem tudnak bejutni, ott helikopterrel mentik az embereket, miután az utak járhatatlanok az árvíz és a földcsuszamlások miatt, több híd pedig leszakadt.

Az otthonuk elhagyására kényszerült emberek ellátásában önkéntesek segítenek. De a károk eltakarításához is nagy összefogásra van szükség. Óriási pusztítást okozott az áradás, a víz nyomában sártenger maradt.

Az olasz kormány első körben húszmillió eurós állami támogatást jelentett be a károsultak számára, azonban a katasztrófahelyzetre tekintettel az összeg még emelkedhet. A helyiek abban reménykednek, hogy az állami támogatáson kívül európai uniós szolidaritásra is számíthatnak.

„A magyar nemzet e tragikus napokban is Olaszország mellett áll” – ezt írta Orbán Viktor Giorgia Meloninak címzett levelében. A magyar miniszterelnök kifejezte részvétét és együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak és gyors felépülést kívánt a sérülteknek. Orbán Viktor továbbá felajánlotta hazánk segítségét az eltűnt emberek felkutatásában és a károk enyhítésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!