2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Külföld

Harvey Weinstein ügyvédje még bízik a happy endben

Egy New York-i bíró csütörtökön elutasította a szexuális bűncselekményekkel vádolt Harvey Weinstein bukott amerikai filmmogul ügyvédeinek kérelmét arról, hogy ejtsék az ügyfelük ellen emelt öt vádpontot.

  • Harvey Weinstein ügyvédje még bízik a happy endben

Az ügyvédek arra hivatkoztak, hogy az eljárás „helyrehozhatatlanul kompromittálódott” annak fényében, hogy kiderült, egy rendőrnyomozó helytelenül cselekedett a nyomozás során. Egy korábbi hasonló kérelmük esetében augusztusban a manhattani körzeti ügyész ejtette az egyik vádpontot, mert következetlenségeket tártak fel az egyik vádló vallomásaiban.

Az ügyvédek, élükön Benjamin Brafmannal megkérdőjelezték a New York-i rendőrség és a manhattani ügyészi hivatal hitelességét.

A manhattani ügyészség közölte, hogy bőséges bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy Harvey Weinsteint bíróság elé állítsák.

A tárgyalás után Benjamin Brafman csalódottságának adott hangot, de hangoztatta, hogy „még mindig bizonyos abban”, hogy a hollywoodi filmmogult „egyértelműen tisztázni fogják”.

„Szándékunkban áll erőteljesen, a legjobb képességeink szerint védeni az ügyet” – mondta újságíróknak. Hozzátette: „a mostani döntés egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ügy rosszul fog végződni”.

Harvey Weinstein, aki jelen volt a tárgyaláson, tagadja az ellene felhozott vádakat. Ártatlannak vallja magát, és szabadlábon védekezhet egymillió dollár óvadék ellenében.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Medve támadt túrázókra Szlovákiában

Medve támadt túrázókra Szlovákiában

Barnamedve támadt vasárnap két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén - közölte a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!