2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Három évtizede ült a siralomházban rendőrgyilkosságért

Kivégeztek Texasban egy rabot, aki több mint harminc évvel ezelőtt agyonlőtt egy rendőrt egy kudarcba fulladt fegyveres rablás során. A 61 éves Robert Jennings mintegy három évtizede ült a siralomházban.

  • Három évtizede ült a siralomházban rendőrgyilkosságért

A Robert Jenningsre kiszabott halálbüntetést Texas állam huntsville-i börtönében méreginjekcióval hajtották végre helyi idő szerint szerda este.

A Houston Chronicle című helyi lap, valamint a börtön nyilvántartása szerint a rablás idején Jennings éppen feltételesen volt szabadlábon, miután egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből 10 évet letöltött.

Elston Howard rendőr nem ügyfélként, hanem hivatalos minőségében volt a boltban; le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Jennings három lövést adott le a rendőrre, az utolsót már akkor, amikor Howard magatehetetlenül feküdt a földön. A bolt előtt egy autóban várt rá tettestársa, Robert Harvell, akivel vitába keveredtek, mikor Jennings elmondta, hogy lelőtte a bolt „biztonsági őrét”, és a dulakodásban Harvell meglőtte Jenningset.

Jenningset kórházba szállították, a rendőrök ott tartóztatták le. Harvellt anyja házában fogták el, ő 55 éves börtönbüntetést kapott.

Jennings az első halálra ítélt, akit az idén Texasban kivégeztek. 2018-ban 13 embert végeztek ki a déli államban.

Az Egyesült Államokban tavaly összesen 25 elítélten hajtották végre a halálos ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!