2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Harminc évre szóló szerződés Kína és az oroszok között

Aláírták az orosz–kínai földgázszállítási egyezményt, amely harminc évre szól. Oroszország 2019-től évente 38 milliárd köbméter gázt szállít Kínába. Az orosz és kínai kormányfő hétfői találkozójukon több pénzügyi, kereskedelmi és atomenergetikai megállapodást is kötött.

A nyugati szankciók miatt egyre inkább kelet felé fordul Oroszország. Dmitrij Medvegyev orosz és Li Ko-csiang kínai kormányfő Moszkvában több gazdasági megállapodást is kötött: a legfontosabb annak a harminc évre szóló egyezménynek az aláírása volt, amely szerint Oroszország 2019-től kezdve évente 38 milliárd köbméter gázt szállít Kínába. Azt nem közölték, hogy köbméterenként milyen áron kapja majd a gázt az ázsiai ország, de a szerződés összesen 400 milliárd dollárról szól. A két vezető több atomenergetikai, kereskedelmi és pénzügyi egyezményt is kötött. Az orosz és kínai külkereskedelmi bank például összefog a közös projektek finanszírozására.

– A nemzetközi finanszírozási helyzet most nem a legjobb. Sok ország nem fejlődik elég gyorsan, és mi is kihívásokkal küzdünk. Ennek ellenére országaink bankjai megállapodtak a közös projektek hitelezéséről. Úgy gondolom, fontos, hogy a kínai–orosz együttműködés fejlődése modern és kiszámítható legyen annak érdekében, hogy minden kezdeményezés megvalósulhasson – hangsúlyozta Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő.


A kínai kormányfő az orosz sajtónak azt nyilatkozta, további stratégiai megállapodások várhatók kínai és orosz energiavállalatok között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!