2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Külföld

A Hamász állítja: meghalt a legfiatalabb túsz és a családtagjai

A terrorszervezet meg nem erősített állítása szerint a 10 hónapos Kfir Bibas, testvére, Ariel és édesanyjuk, Shiri meghalt egy, a Gázai övezetre mért izraeli légitámadásban.

  • A Hamász állítja: meghalt a legfiatalabb túsz és a családtagjai

Az izraeli hadsereg közölte, hogy ellenőrzik az Izzedín el-Kasszám Brigádok állítását az október 7-i támadás alkalmával Izraelből elhurcolt túszok haláláról. A hadsereg azt is hangsúlyozta, hogy "a Hamász felel a Gázai övezetben lévő túszok biztonságáért".

"A Hamász terrorszervezet továbbra is kegyetlenül és embertelenül viselkedik" - szögezték le a közleményben, hozzátéve, hogy a Hamász "veszélyezteti a túszokat, köztük a gyermekeket is".

Kfir Bibas volt a legfiatalabb, akit október 7-én reggel raboltak el, akkor még csak kilenc hónapos volt.

A Bibas család így reagált most a terrorszervezet állításaira:

"A családunk értesült a Hamász legújabb állításairól. Várjuk, hogy a katonai tisztviselők megerősítsék és remélhetőleg megcáfolják az információkat. Köszönjük Izrael népének a támogatást!"

A palesztinok a Telegram-oldalukon közölték azt is, hogy az ideiglenes tűzszüneti megállapodás keretében tervezett fogolycserétől függetlenül, az orosz állami vezetés kérelmére szabadon engednek két orosz túszt. Musza Abu Marzuk, az iszlamista szervezet politikai bizottságának tagja és külügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a két nő szabadon engedését gesztusnak szánják Moszkva felé.

Borítókép: Az áldozatok, fotó: Israelnationalnews.com

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!