2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Hamász alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Háborús bűnök miatt bíróság elé állítják az izraeli kormányfőt – jelentette ki a török elnök. Közben az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette: az egész Gázai övezetre kiterjeszti hadműveletét a zsidó állam. Daniel Hagari közölte: az izraeli erők továbbra is a Hamász alagútjait és lőszerraktárait támadták.

  • Hamász alagutakat semmisített meg Izrael + videó

A zsidó állam hadserege az északi után megkezdte a Gázai övezet déli területeinek elfoglalását. A lakók nem értik most mit kell tenniük.

Sajtójelentések szerint az izraeli hadsereg légiereje a Gázai övezet északi, középső és déli területeire is támadásokat hajtott végre. A szárazföldi erők azonban csak a délen lépték át a határt. A hadsereg szóvivője bejelentette, az izraeli hadsereg kiterjeszti hadműveletét a Gázai övezet egészére.

Az izraeli kormányfőt háborús bűnök miatt bíróság elé fogják állítani – hangoztatta a török elnök az Iszlám Együttműködési Szervezet ülésén.

Netanjahu, aki azon túl, hogy háborús bűnös, minden bizonnyal a gázai mészárosként fog bíróság elé állni, ahogyan Milosevics is – utalt Recep Tayyip Erdogan Slobodan Milosevics szerb elnökre, akit népirtás, emberiesség elleni bűncselekmények és háborús bűnök miatt ítéltek el a hágai törvényszéken.

Izrael addig folytatja háborúját a Gázai övezetben, amíg minden célját el nem éri – jelentette ki Izrael miniszterelnöke.

Ahhoz, hogy az összes túszt haza tudjuk hozni, fel kell számolnunk a Hamászt. A terrorszervezet megsemmisítése azért is célunk, hogy a jövőben Gáza ne jelenthessen többé veszélyt Izraelre – hangsúlyozta Benjamin Netanjahu.

A teljes fizikai megsemmisítés azonban hosszú távon sem működhet – szögezte le Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő Háború Ukrajnában című műsorunkban.

Az Izraeli kormánynak az az elgondolása, hogy a Hamászt fizikailag meg kell semmisíteni. Na most a fizikai megsemmisítés nem működik, ezt azért nagyon világosan szeretném előre jelezni. Se egy év alatt, se tíz év alatt. A Hamászt azért sem lehet legyőzni, mert nem csupán egy politikai fegyveres szervezet, hanem egy vallási ideológiai is, amelyet kiirtani lehetetlen – tette hozzá Kis Benedek József.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!