2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Hamarosan négy helyen oltanak Szabadkán

Szabadkán hamarosan már négy oltóponton is megkaphatják az emberek a koronavírus elleni védőoltást. Szerbiában egyaránt használják a Pfizer/Biontech és a Sinopharm vakcináját.

  • Hamarosan négy helyen oltanak Szabadkán

Hétfőn a szabadkai új városházán kialakított oltópontra mintegy 900 személyt várnak. A Kumičić utcában megnyitott központban pedig mintegy 200 emberre számítanak.

A Palicsi Olimpiai Játékok megálmodójának, Vermes Lajos magyar sportolónak unokája is az elsők között vehette fel, még 3 hete a kínai oltóanyagot. Ma a második dózis felvételére kapott behívót.

Elmondása szerint azért jelentkezett, mert nagyon megviselte a járvány okozta, csaknem egy éves bezártság.

A palicsi Deák István mindenkit arra buzdít, hogy nyugodt szívvel regisztráljon az oltásra, amit továbbra is az eUprava portálon lehet megtenni.

A vakcina első dózisának beadása a Szabadkai Közkórházban szerdán kezdődik a kínai oltóanyaggal. Emellett várhatóan hamarosan a Szabadkai Közegészségügyi Intézetben is megnyitja kapuit.

Oltásra érkezett férjével Vörös Júlia is, aki miután megkapta a második dózist, elérzékenyült. Nem gondolta volna, hogy ilyen egyszerűen és gyorsan túl lesz a védőoltáson.

Estig 891 személy juthat vakcinához.

A kínai készítménnyel Szabadkán két helyen oltanak, míg a Pfizer vakcina második adagjához a Szabadkai Egészségház hetes számú rendelőjében juthatnak hozzá az egészségügyi dolgozók és a tanügyi munkások.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!