2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Hamarosan kémiai kasztrációval is lehet büntetni az erőszaktevőket Olaszországban + videó

Elfogadta az olasz parlament a Liga javaslatát, miszerint az erőszaktevőket kémiai kasztrációval is lehessen büntetni a jövőben. Az injekció nem egy életen át, hanem hozzávetőleg 7 hónapig tartja a hatását. Ha a javaslat törvényerőre emelkedik, akkor egy bizottság dönt majd arról, hogy kinél alkalmazzák ezt a büntetést.

  • Hamarosan kémiai kasztrációval is lehet büntetni az erőszaktevőket Olaszországban + videó

Egyre több a gyermekek és nők elleni erőszakos bűncselekmény Olaszországban, ezért a Matteo Salvini vezette Liga a parlament elé a terjesztette a kémiai kasztráció bevezetését. A baloldal szerint ez csak egy a sok szörnyűség közül, amit a jobboldali kormány csinál.

„Mi úgy gondoljuk, hogy ez csak propaganda. A Ligának és Salvininek is fel kell hoznia ezeket az erős témákat, pont úgy, mint Trumpnak amikor arról beszél, hogy a bevándorlók kutyákat és macskákat esznek. Csak hogy elmondják a világnak, hogy léteznek" – mondta Vittoria Baldino, az Öt Csillag Mozgalom képviselő.

A Forza Italia szerint ez a téma inkább a Liga számára fontos, hiszen a jobboldali koalícióban minden pártnak megvan a saját vesszőparipája.

A Liga képviselője szerint azonban bőven van eset ahol ezt a büntetési formát alkalmazni kellene. Azt mondta: minden eszköz, ami segíthet az erőszak kizárásában az számításba jöhet.

„Mi már régóta mondjuk, hogy aki nemi erőszakot követ el egy nőn vagy egy gyermeken az ne legyen képes ezt újra megtenni. Sajnos még mindig sok az erőszak és a gyermekbántalmazás ezért a mi szempontunkból a kémiai kasztrációt ezekre a bűncselekményekre biztosítani kell"

- mondta Andrea Crippa jobboldali képviselő.

A kémiai kasztráció Európa 13 országában is engedélyezett. Oroszországban és Lengyelországban az elkövető engedélye nélkül is végrehajtják. Amerika egyes államaiban pedig a végleges sebészeti kasztrációt is bevezették.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!