2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Halottak tucatjai a pályaudvaron

Zarándokok taposták agyon egymást egy indiai fesztiválról hazafelé menet egy pályaudvaron. 36 ember meghalt. A Kumbh Mela nevű vallási ünnepsorozat mintegy két hónapig tart, a hatóságok százmilliónál is több zarándokra számítanak.

A hívők Kumbh Mela nevű vallási fesztiválról tartottak hazafelé, amikor pánik tört ki, és többen agyontaposták egymást. „Este 7 óra körül történt ez az egész. Egy felüljárón haladtak át, amikor egy rendőr gumibottal kezdte terelni őket. Ekkor többen megijedtek, és pánik tört ki” – emlékszik vissza egy szemtanú. A helyzetet csak súlyosbította, hogy a mentők csak több óra elteltével érkeztek meg a helyszínre és kezdték el a sérültek ellátását.


A Kumbh Mela első napján 30 millióan érkeztek a Gangeszhez, hogy alámerüljenek a szent folyó vízében. A hagyomány szerint ezzel a rituáléval megtisztulhatnak bűneiktől, és megszakíthatják az élet-halál körforgását. A vallási ünnep 55 napig tart. A hatóságok több mint százmillió zarándokra számítanak a fesztivál két hónapja alatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!