2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát az embercsempészek

Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát a Földközi-tengeren tevékenykedő embercsempészek. Azt üzenték az olasz kormányfőnek, hogy életével fizet, ha akadályozza a tevékenységüket. A római kabinet hétfőn határozott arról, hogy a továbbiakban zárt táborokban tartják fogva az Itáliába érkező illegális bevándorlókat egészen a menedékkérelem megítéléséig.

  • Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát az embercsempészek

Halálos fenyegetést kapott Giorgia Meloni olasz kormányfő a migrációs szigorítások bevezetését követően. Az afrikai embercsempészek bosszút állnak az olasz miniszterelnökön, amiért felvette a harcot a bűnszervezetekkel és bejelentette, hogy zárva tartja az Olaszországba érkező illegális bevándorlókat.

Az embercsempészek azt üzenték Meloninak, hogy az igazi migrációs robbanás még csak most kezdődik, neki és gyermekének pedig fizetnie kell amiért megakadályozza a tevékenységüket. A hétfői minisztertanácsi ülésen ugyanis az olasz kormány döntött, illetve szigorításokat vezetett be az Olaszországba érkező illegális bevándorlókra vonatkozóan.

Az olasz kormány célja, hogy zárt táborokban tartsa a migránsokat egészen a menedékkérelem elbírálásáig. Ez lehet akár 18 hónap is. Amennyiben az adott személy nem jogosult menedékkérelemre, akkor azonnal kitoloncolják őt.

A kormány célja az, hogy az ország területén ne mozoghassanak szabadon azok a személyek, akik nem jogosultak erre és így kizárják a kockázati tényezőket. Meloni a honvédelmi tárca bevonásával hozna létre alacsony lélekszámú és jól ellenőrizhető településeken zárt táborokat, ahol elhelyezhetik ezeket a bevándorlókat.

A kérdés az, hogy milyen gyorsan tudják ezt megvalósítani, hiszen a jelenlegi befogadó központok lassan telítődnek. Nemcsak Lampedusa szigetén kritikus a helyzet hanem Szicíliában is. Porto Empedocle befogadó központban 1200-an vannak rendkívüli rossz körülmények között elhelyezve.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a tegnapi napon háromszázan másztak át a kerítésen és hagyták el a tábor területét, szétszéledtek a településen. Élelmiszert, illetve pénzt kértek a helyiektől, akik aggódnak a közbiztonság romlása miatt.

Borítókép: Giorgia Meloni és kislánya - Tiranapost.al

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!