2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Halálos kimenetelű összecsapások törtek ki Indiában hinduk és muszlimok között

Legalább öt ember, köztük egy önkéntes biztonsági gárda két tagja vesztette életét az India északi részén lévő Harijána államban muszlimok és hinduk között kitört összecsapásokban - közölték a helyi hatóságok kedden.

  • Halálos kimenetelű összecsapások törtek ki Indiában hinduk és muszlimok között

Krisan Kumár, a körzeti rendőrség szóvivője elmondta: az összetűzés azért robbant ki, mert egy hindu vallási körmenet hétfőn áthaladt az állam zömében muszlimok lakta, Újdelhitől 50 kilométerre fekvő Núh körzetén.

Az összecsapásokban tíz rendőr megsebesült - tette hozzá. Hétfő estére az erőszakos cselekmények átterjedtek a szomszédos Gurugram körzetére is, ahol egy mecsetet és autókat is felgyújtottak.

A hatóságok több embert őrizetbe vettek, a környék néhány iskolájában elrendelték az oktatás felfüggesztését, és egyéb biztonsági előírásokat is életbe léptettek, hogy véget vessenek a konfliktusnak. Megerősítették az őrizetet a vallási helyek körül is, Núh körzetében pedig kijárási tilalmat is életbe léptettek, és korlátozták az internetet.

Manohar Lál Hattar, Harijána állam miniszterelnöke a korábban Twitter néven ismert közösségi platformon nyugalomra intette a lakosságot, és azt ígérte, hogy a felelősöket szigorúan meg fogják büntetni.

Borítókép: Livemint.com

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!