2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Külföld

Hajtóvadászatot indított a rendőrség + Videó

A damaszkuszi egyetemen egy diák pisztolyt rántott, és tüzet nyitott társaira, akik közül egy meghalt, négy pedig megsebesült. Egy sérült állapota válságos.

Amerikai stílusú leszámolás volt az egyik damaszkuszi egyetem, ahol éppen vizsgáztak az egészségügyi műszerészek. A támadónak valószínűleg politikai indítékai voltak, legalább is erről számolt be az egyik szemtanú.

– A másodéves Ammar előkapott egy pisztolyt, amellyel előbb Hazimra, majd Husszeinre lőtt rá, akik megpróbálták megakadályozni a támadót tettének elkövetésében. Egyikük meghalt, további három diák megsebesült, mindannyian Asszad elnök támogatói voltak – mondta egy damaszkuszi egyetemista, Saleh Muhammad.

A lövöldözés után a támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrség hajtóvadászatot indított utána. Több szíriai városban heves harcok dúlnak a lázadók és a kormányerők szerint, és a jelek szerint az erőszak beköltözött az oktatási intézményekbe is. Az országot a síita kisebbséghez tartozó alaviták irányítják, miközben a lakosság 87 százaléka szunnita mohamedán. Bassar al-Asszád elnök apja 1970-ben ragadta magához a hatalmat, az ellene kitört lázadást követően több mint tízezer embert mészárolt le Hamában. A mostani szíriai háborúban fia szintén a hadsereget veti be a szunnita lázadók ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!