2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Hajlandó elhalasztani a brexitet az Európai Unió

Hajlandó elhalasztani a brexitet az Európai Unió - erről döntöttek a tagállamok vezetői. Kétlépcsős ajánlatot kínáltak a brit kormányfőnek, amit Theresa May elfogadott.

  • Hajlandó elhalasztani a brexitet az Európai Unió

E szerint ha jövő héten sem sikerül elfogadni a brit parlamentben a kilépésről szóló uniós megállapodást, akkor április 12-ig kapna haladékot a szigetország, hogy rendezetlen módon hagyják el az uniót, esetleg hosszabb halasztást kérhetnek. Ebben az esetben a szigetországnak részt kell vennie az Európai Parlamenti választásokban.

A másik változat szerint, ha a londoni törvényhozás elfogadja a kilépési feltételeket, akkor május 22-ig maradhatnának az Európai Unióban. Az Európai Tanács ismét hangsúlyozta, hogy nem nyitják újra a korábban kialkudott, és a 27 tagországa által elfogadott megállapodásról a tárgyalásokat.

A brit kormány még mindig választhat a megállapodás, a rendezetlen kilépés, a hosszabb halasztás, vagy az 50. cikkely visszavonása között. Április 12-e kulcsfontosságú dátum azzal kapcsolatban, hogy eldöntsék, tartanak-e Európai Parlamenti választásokat. Ha addigra nem döntik el, a hosszabb halasztás automatikusan lehetetlenné válik– mondta Donald Tusk, az Európai Tanács vezetője. 

A brit miniszterelnök az Európai Tanács csütörtöki ülése után azt mondta: amint visszatér Londonba azonnal nekikezd a munkának, hogy rábírja a brit parlamentet a megállapodás elfogadására, hogy Nagy-Britannia rendezett körülmények között léphessen ki az Európai Unióból. May szerint eljött az idő, hogy megvalósuljon a brit választók akarata, és megtörténjen Nagy-Britannia uniós kiválása. May kiemelte, hogy a képviselők kezében a rendezett kiválás lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!