2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Külföld

Haftar tábornok emberei elfogtak egy török hajót

A Líbia keleti és déli részét uraló Halífa Haftar tábornok tengeri erői elfogtak egy jamaicai zászlójú török kereskedelmi hajót 17 fős legénységgel, amely a velük szemben álló kormányerők területére, az ország nyugati része felé tartott - adta hírül hétfőn a tábornok szóvivője.

  • Haftar tábornok emberei elfogtak egy török hajót

A 2014-ben kettészakadt Líbia nyugati felét Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök nemzetközileg elismert kormánya tartja hatalmában, és Törökország katonai támogatását élvezi. Haftart Oroszország, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek pártfogolja.

Haftarék szóvivője közölte, hogy a hajó 17 fős legénységéből kilenc török állampolgár, és hogy a szállítmányt tartalmazó konténereket még nem vizsgálták át.

Törökország egyelőre nem nyilatkozott a történtekről.

Az egymással szemben álló két líbiai oldal októberben fegyverszüneti megállapodást írt alá, és megegyezett abban, hogy egy év múlva elnök- és parlamenti választást tartanak az országban. Azóta többször tárgyalt a két fél, ám sok még az ellentét. Haftarék hétfőn azzal vádolták meg Törökországot, hogy továbbra is fegyvereket szállít a kormányerőknek.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!