2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Háború Ukrajnában: Ukrajna jelentősen növeli a drónok gyártását

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Hidegkuti Konstantin katonai szakértő, a Moszkvatér.com szerzője érkezett a stúdióba. Adásunk második felében ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: Ukrajna jelentősen növeli a drónok gyártását

A tartalomból:

  • Nem tud áttörést elérni Bahmut közelében az ukrán ellentámadás, a falvakban az orosz védelem továbbra is szilárdan kitart. Eközben a Föderáció légi csapásai jelentős pusztítást végeztek az ukrán sorok között. Moszkva jelezte, hogy a rohamcsapatok erősebb állásokat szereztek meg a kijevi kormányerőktől.
  • Bahmut közelében, egy kis faluban csaptak össze Kijev egységei és az oroszok. A kijevi rohamcsapatok próbálták hátrébb szorítani a Föderáció katonáit – az ellentámadás azonban továbbra is lassan halad.
  • Eközben az oroszok célzott csapásokat mértek az ukrán célpontokra. Katonai objektumokat, összevont csapatokat és raktárakat támadtak a Föderáció alakulatai. A védelmi tárca szóvivőjének közlése szerint minden előzetesen kijelölt célpontot eltaláltak.
  • "Donyeck térségében a légierő és a tüzérség segítségével 4 ukrán támadást hiúsítottunk meg. Emellett az orosz rohamcsapatok sikeres támadásokat indítottak és javították a frontvonalban felvett pozícióikat." – mondta az orosz védelmi szóvivő.
  • Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett tisztviselője pedig azt mondta: az ukrán hadsereg harcba vetette a két hónapig tartalékolt fő csapásmérő erőit.
  • Eközben Lukasenka fehérorosz elnök a kínai védelmi minisztert fogadta Minszkben. Belarusz és az ázsiai szuperhatalom a katonai együttműködésük fejlesztésén dolgozik.
  • Ukrajna jelentősen növeli a drónok gyártását – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök hangsúlyozta, a pilóta nélküli repülők fontosak a támadások megelőzésére és elhárítására.
  • Az ukrán haderő legfontosabb fejlesztése ugyanakkor a következő évre csúszik: Kijev légierejének szóvivője közölte, az F-16-os vadászgépeket idén ősszel és a télen biztosan nem fogják tudni bevetni.
  • Ahogy az várható volt, a házigazda India nem hívta meg Ukrajnát a világ húsz legnagyobb gazdaságát tömörítő csoport, a G20 szeptemberi csúcstalálkozójára. Az indok: az egyeztetés a fejlődésről és a gazdaságról szól, nem globális biztonsági kérdésekről.
  • Nicolas Sarkozy korábbi francia elnök: Európának történelmi okokból is szüksége van Oroszországra, a háborúnak pedig kizárólag diplomáciai úton lehet véget vetni. Sarkozy ráadásul azt is kiemelte, hogy Ukrajnának semlegesnek kell maradnia, a nyugati szövetségesek pedig hamis ígéretekkel áltatják Kijevet, amikor a NATO- és az EU-tagság lehetőségét lebegtetik.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!