2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

„Gyurcsányi útra lépett a lengyel kormányfő”

Őrizetbe vették Lengyelországban annak a varsói étteremnek az üzletvezetőjét, ahol – a gyanú szerint – a politikusok magánbeszélgetéseit lehallgatták.

Az ügyészség kihallgatta a beszélgetéseket kiszivárogtató lengyel lap főszerkesztőjét is. Egyelőre tanúként idézték be. A Wprost június közepe óta több, titokban készített hangfelvételt hozott nyilvánosságra vezető politikusok és üzletemberek magánbeszélgetéseiről. Lengyelországban törvény tiltja a titkos lehallgatást, ami akár két év börtönnel is sújtható. Donald Tusk lengyel miniszterelnök hétfőn azt mondta, hogy az ügy az állam stabilitását fenyegeti.

Szinte minden nap újabb dolgok jelennek meg, ma például érdekes módon letartóztatták a száz leggazdagabb ember egyikét, Marek Valentát, akinek köze lehet a lehallgatási ügyhöz – tudósított Varsóból a Rzeczpospolita újságírója. Egyelőre még nem tudni, hogy milyen szerepe volt a dologban, viszont feltételezik, hogy ő segíthette a felvételek készítését. Kihallgatták, ahogy mondták a Wprost hetilap főszerkesztőjét, egy másik embert őrizetbe vették, valószínűleg az egyik étterem menedzsere, azé, ahol történtek ezek a felvételek. Úgy tűnik, hogy a dolog, a nyomozás akár még több hétig is eltart, de már egyre szűkül azoknak a köre, akik iránt érdeklődik a hatóság, az ügyészség – számolt be Jaroslaw Gizinski.

Gyurcsányi útra lépett Tusk?

A lengyel jobboldali ellenzék szerint rosszul reagált a lehallgatási botrányra a lengyel kormányfő. Adam Hofman a Jog és Igazságosság képviselője szerint ez a választások előtt talán a lengyel ellenzék javára is válhat. A politikus közölte, hasonló hangvételek nyilvánosságra kerülése után az emberek az utcára vonultak Budapesten, amit Hofman szerint az akkor ellenzékben lévő Orbán Viktor jól ki is használt. Arra a kérdésre, hogy vajon a pártelnök Kaczynski Orbán útját követi-e majd, Hofman úgy válaszolt: inkább Donald Tusk ismétli meg Gyurcsány hibáját.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!