2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Győzelmet aratott a kormánykoalíció

Magabiztos győzelmet aratott és többséget szerzett a japán felsőházban a kormányzó konzervatív Liberális Demokrata Párt és koalíciós partnere, a buddhista Új Komeitó a vasárnap tartott választáson. Az előzetes adatok szerint a kormánykoalíció legalább 71 helyet szerzett, amivel 130-ra növelte szenátorainak számát a 242 fős felsőházban.

Helyi idő szerint reggel hétkor nyitottak a szavazófülkék Japánban. A felsőház összetételéről kellett határoznia a lakosságnak, vagyis 121 helyről.

Az exit poll és az előzetes eredmények alapján magabiztos győzelmet aratott és többséget szerzett a japán parlament felsőházában a kormányzó konzervatív Liberális Demokrata Párt és koalíciós partnere, a buddhista Új Komeitó. A japán média szerint a kormánykoalíció legalább 71 helyet szerzett, és ezzel 130-ra növelte szenátorainak számát a 242 fős felsőházban.

– Óriási támogatást kaptunk az emberektől a gazdasági helyzet javítására, az erős és stabil politikánkra. Folytatni fogjuk ezt a fajta politizálást – jelentette ki Abe Sinzó miniszterelnök.


A kormányfő mély társadalmi vitát akar kezdeményezni az alkotmány módosításáról, amely egyik fő politikai célja.

– A haladó gondolkodású politizálásunknak köszönhetően a gazdaság fejlődik. A foglalkoztatás és a bérek is emelkedni fognak, ahogy a helyzet javul. A fogyasztás is növekedni fog, és a vállalatok is be fogják tudni fektetni a pénzt, amit keresnek. Ezt a pozitív kört szeretnénk mihamarabb elérni, hogy az emberek érezzék ennek hatásait – egészítette ki szavait a kormányfő.

A régi-új japán miniszterelnök szerint az ajtó nyitva áll Kína előtt a két ország megromlott kapcsolatának javítására, ugyanakkor bírálta Pekinget, amiért az feltételekhez köti a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!