2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Gyilkos vihar tombol az USA déli részén + videó

Halálos áldozatokat is követelt a szélsőséges időjárás az Egyesült Államok déli részén. A heves szél és esőzés miatt számos épület megrongálódott, a kidőlt fák villanyvezetékekben és autókban is kárt tettek.

  • Gyilkos vihar tombol az USA déli részén + videó

A riport elején látható toronyháznak szinte az összes ablaka betört a texasi Houstonban. Az államban csütörtökön csapott le a vihar. A tornádó erősségű szél mintegy 100 mérföld/órás sebességgel söpört végig a vidéken.

Ezt a felvételt egy helyi toronyház erkélyéről készítették az ott lakók. A videón jól látszik, hogy a tomboló szél és a heves eső miatt senki sem lehet biztonságban a szabadban. Sokfelé akadozik az áramellátás. Az első becslések szerint mintegy 800 ezer család maradt áram nélkül, a hatóságok a lakosság türelmét kérték.

„A CenterPoint ügyfeleitől, akik ma este áram nélkül maradnak, türelmet kérek. Vigyázzanak a szomszédaikra. 24 órába telik, mire az áramellátás nagy része helyreáll. Egyes esetekben 48 óra szükséges. Tehát helyreállítási üzemmódban vagyunk. ((Ha valódi vészhelyzet van, hívják a 911-et, de az igazi hangsúly ma este azon van, hogy maradjanak otthon." - jelentette ki Houston polgármestere. John Whitmire hozzátette: arra kér mindenkit, hogy az este maradjon otthon, ha pedig valódi vészhelyzet van, hívja a 911-et. 

„Egyelőre a kidőlt fák két halálos áldozatot követeltek. Az egyik egy darus baleset volt, az erős szél sodorta el a szerkezetet. Jelenleg a houstoni rendőrség a helyszínen van, nyomoznak, hogy megtudhassuk a halál pontos okát." - mondta el Samuel Pena, tűzoltóparancsnok.

A mentők és a tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy az élet minél hamarabb visszatérhessen a megszokott kerékvágásba. Egyenlőre azonban nem tudni, mikor fordul jobbra az időjárás Texsasban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!