2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Gulyás Márton hallgat, hogy miért szerepel egy hazánkat lejárató svéd oktatási anyagban

Hazánkat lejárató svéd tananyagban szerepel Gulyás Márton, Magyarország egyik legnépszerűbb baloldali YouTube-csatornájának vezetője. A Partizán alapítója az említett videóban arról beszél többek között: Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt. A témával kapcsolatban kerestük az aktivistát, akitől azt szerették volna megtudni: miért vállalta a megszólalást és kitől érkezett a felkérés, azonban Gulyás eddig még nem adott választ a kérdésekre.

  • Gulyás Márton hallgat, hogy miért szerepel egy hazánkat lejárató svéd oktatási anyagban

"2010-ben, amikor először megválasztották Orbán Viktort, Magyarországon a demokrácia lassan leépült, megszűnt létezni" - már a videó elején hazugsággal indít Gulyás Márton. A Partizán alapítója azt állítja: 2010-ben állt fel az első Orbán-kormány. Ez azonban nem igaz. Orbán Viktort ugyanis először 1998-ban választották meg.

A Mandiner szúrta ki, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb ellenzéki YouTube-csatornájának vezetője egy hazánkat lejárató svéd tananyagban szerepel és gyalázza Magyarországot.

A videóban elhangzik, hogy a kormány korlátozza a sajtó- és a szólásszabadságot, sőt, rendeletben szünteti meg a genderszakokat. Gulyás Márton mellett megszólal a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozat szerzője, de feltűnik benne Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő is.

"Ebben a videóban egyetlen más álláspont sem jelenik meg, csak az a balliberális mainstream álláspont, amit ezek a Gulyás Márton-félék is közvetítenek itthon. Egyébként az egyik legnézettebb YouTube-csatornája neki van, tehát ennyit a sajtószabadságról, hogy szabadon csinálhatja, amit csinál. Meg a diktatúráról ennyit" - így reagált a botrányra az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

"Ha igaz, hogy egy svéd állami iskolában a magyar demokráciát támadó videót mutatnak be gyerekeknek, akkor úgy tűnik, hogy Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy hazánk ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat" - ezt pedig már Gulyás Gergely mondta a Kormányinfón az ügy kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!