2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Guatemalában ostromállapotot rendeltek el öt tartományban

Ostromállapotot rendelt el szerdán a guatemalai kormány az ország öt északkeleti tartományában azért, hogy újra ellenőrzése alá vonja ezeket a területeket, miután kábítószercsempészek meggyilkoltak három katonát - közölték a hatóságok.

  • Guatemalában ostromállapotot rendeltek el öt tartományban

A bejelentés szerint katonákat és rendőröket vezényelnek Alta Verapaz, El Progreso, Izabal, Peten és Zacapa tartományokba. Ezek a területek Hondurasból Mexikó felé egy folyosót képeznek, amelyen a kábítószert csempészik.

Az ostromállapot értelmében kijárási tilalmat rendelnek el, megtiltják a tüntetések szervezését és egyszerűsítik őrizetbe vétel lehetőségét. A törvényhozásnak még el kell fogadnia az intézkedést.

Jimmy Morales államfő egy sajtóértekezleten azt mondta, hogy bűnözői csoportok működnek a (felsorolt) régió egészében.

A guatemalai hadsereg kedden azt közölte, egy kábítószer-csempészettel gyanúsított csoport megtámadott egy kilenctagú őrjáratot, amelyet azért vezényeltek ki, hogy lefoglaljon egy feltételezhetően drogot szállító repülőgépet.

Guatemala, akárcsak a szomszédos Salvador és Honduras, a Dél-Amerikából az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészet egyik gócpontja.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Egy nap a holnapért + videó

Radar - Egy nap a holnapért + videó

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Ma ünneplik világszerte a Föld napját. Az idei év témája az elszórt műanyagok, amelyek az élővilág változatosságát, a biológiai sokféleséget veszélyeztetik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: A diplomáciának kell átvennie a fegyverszállítások helyét

Szijjártó Péter: A diplomáciának kell átvennie a fegyverszállítások helyét

A brüsszeli döntéshozók világháborús készülődéssel reagálnak a mostanra kritikussá vált ukrajnai harctéri helyzetre annak ellenére is, hogy a fegyverszállítások stratégiája totális kudarcot vallott az utóbbi évek során - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!