2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Külföld

Grendel Gábor: Én nem leszek az, aki a kormányfő hátába vágja a kést

A kormányválság réme sejlett fel Szlovákiában, miután Igor Matovic kormányfő bejelentette, hogy kétmillió adag Szputnyik V vakcinát rendelt a szérumot gyártó orosz vállalattól. A négytagú kormánykoalíció két pártja azt vetette a kormányfő szemére, hogy a hátuk mögött, egyeztetés nélkül rendelt az oltóanyagból. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) liberális koalíciós partner a kormány újratervezését kérte, akár még egy miniszterelnök-csere árán is. A legkisebb koalíciós partner pedig a szövetség elhagyásával fenyegette meg a miniszterelnököt. Zuzana Caputová államfő is kritikával illette a lépést.

  • Grendel Gábor: Én nem leszek az, aki a kormányfő hátába vágja a kést

A szlovák sajtó három politikust emleget, akik a párton alkalmasak lennének a posztra. A nevek között szerepel Eduard Heger pénzügyminiszter, Jaroslav Naď védelmi miniszter, illetve a parlament egyik alelnöke, Grendel Gábor, aki a Matovic mögött álló Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OL'aNO) képviselője.

Ha már kormányfőváltás, akkor becsületesebb megoldásnak tartanám az előrehozott parlamenti választást

- válaszolta Globál című műsorunkban Grendel Gábor arra a kérdésre, hogy lesz-e új kormányfője Szlovákiának. Hozzátette azonban, hogy erre jelen helyzetben nem sok esélyt lát, ugyanis azt nem támogatnák elegen a pozsonyi törvényhozásban.

Gantner Barnabás kérdésére, amelyben arra volt kíváncsi, hogy elvállalná-e a miniszterelnöki megbízatást, úgy fogalmazott:

Én nem leszek az, aki a szlovák kormányfő hátába vágja a kést.

A politikus a műsorban arról is beszélt, hogy nagy hibának tartaná, ha a kormánykoalíció ilyen nehéz egészségügyi helyzetben felrúgná a Szputnyik V vakcina vásárlásáról szóló szerződést és visszaküldenék az oltóanyagot Oroszországba.

A teljes adást vasárnap 12.30 perckor láthatják a HírTV-n.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Taxiból rángatták ki a sértetteket a garázda testvérek

Taxiból rángatták ki a sértetteket a garázda testvérek

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a négy személlyel szemben, akik egy kaposvári vendéglátóhely előtt bántalmazták két férfi ismerősüket, miután a távozni készülő sértetteket kihúzták a taxiból.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!