2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Grendel Gábor: Én nem leszek az, aki a kormányfő hátába vágja a kést

A kormányválság réme sejlett fel Szlovákiában, miután Igor Matovic kormányfő bejelentette, hogy kétmillió adag Szputnyik V vakcinát rendelt a szérumot gyártó orosz vállalattól. A négytagú kormánykoalíció két pártja azt vetette a kormányfő szemére, hogy a hátuk mögött, egyeztetés nélkül rendelt az oltóanyagból. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) liberális koalíciós partner a kormány újratervezését kérte, akár még egy miniszterelnök-csere árán is. A legkisebb koalíciós partner pedig a szövetség elhagyásával fenyegette meg a miniszterelnököt. Zuzana Caputová államfő is kritikával illette a lépést.

  • Grendel Gábor: Én nem leszek az, aki a kormányfő hátába vágja a kést

A szlovák sajtó három politikust emleget, akik a párton alkalmasak lennének a posztra. A nevek között szerepel Eduard Heger pénzügyminiszter, Jaroslav Naď védelmi miniszter, illetve a parlament egyik alelnöke, Grendel Gábor, aki a Matovic mögött álló Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OL'aNO) képviselője.

Ha már kormányfőváltás, akkor becsületesebb megoldásnak tartanám az előrehozott parlamenti választást

- válaszolta Globál című műsorunkban Grendel Gábor arra a kérdésre, hogy lesz-e új kormányfője Szlovákiának. Hozzátette azonban, hogy erre jelen helyzetben nem sok esélyt lát, ugyanis azt nem támogatnák elegen a pozsonyi törvényhozásban.

Gantner Barnabás kérdésére, amelyben arra volt kíváncsi, hogy elvállalná-e a miniszterelnöki megbízatást, úgy fogalmazott:

Én nem leszek az, aki a szlovák kormányfő hátába vágja a kést.

A politikus a műsorban arról is beszélt, hogy nagy hibának tartaná, ha a kormánykoalíció ilyen nehéz egészségügyi helyzetben felrúgná a Szputnyik V vakcina vásárlásáról szóló szerződést és visszaküldenék az oltóanyagot Oroszországba.

A teljes adást vasárnap 12.30 perckor láthatják a HírTV-n.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!