2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Görögország tagadja, hogy éles lőszert vetett be a bevándorlókkal szemben

Éjszaka is folytatódtak az összecsapások a görög-török határon - erről számolt be a helyszínen tartózkodó tudósítónk. Bohár Dániel elmondta: egyre több a katona az átkelőnél. Eközben a török elnök azzal vádolta meg a görögöket, hogy több menekültet is megöltek. Athén visszautasította Erdogan kijelentését, A görög török határon továbbra is migránsok ezrei várnak arra, hogy átjuthassanak az Unió területére.

  • Görögország tagadja, hogy éles lőszert vetett be a bevándorlókkal szemben

Barátom - ezt kiáltotta a görög határőrnek az illegális bevándorlók egy kisebb csoportja, akik a drótkerítésen próbáltak meg bejutni Görögországba. A migránsok azt mondták, hogy ők csak Németországba akarnak eljutni, nem maradnának a hellén államban. A kísérletük azonban kudarcot vallott.

A migránsok minden eszközt bevetnek, hogy elérjenek Törökországból Görögországba.

A bevándorlók csoportokba verődve gyalogolnak. Van aki busszal, vonattal indul el görög határhoz. Mások az Evrosz folyón kísérlik meg elérni az ígéret földjének tekintett Európai Unió területét.

Az úton lévők számát egyelőre megbecsülni sem lehet, hiszen Törökországban több millió menedékkérő torlódott fel.

A török-görög határnál azonban már így is több mint 10 ezren várakoznak arra, hogy tovább engedjék őket Nyugatra. Görögország minden erejével azon van, hogy megvédje határait. Maximálisra emelték a készültségi szintet.

A menekültek többsége azonban már többször rátámadt a határőrökre.

A migránsok és a rendfenntartók összecsapásai során többen megsérültek. A törökök szerint halottak is vannak.

A görög kormányszóvivő ezt cáfolta és közölte: nem lőttek éles lőszerrel illegális bevándorlókra a határvédelmi alakulatok. Hozzátette: Recep Tayyip Erdogan kijelentése szándékos és goromba félretájékoztatás. 

Annak ellenére, hogy Athén világossá tette, hogy az átkelők zárva maradnak: a migránsok a határ mellett már sátortáborokat hoztak létre. Mint mondták: ők csak mennek el innen, ha megnyitják előttük a határt.

Itt maradunk és várunk elhagytuk otthonainkat mindenünket eladtuk már nincs visszaút

- mondta ez a szíriai férfi

A határ közelében élők nem örültek annyira az érkezőknek.

Nem rettegünk, de azért kicsit aggódunk amiatt, hogy a bevándorlók tömegei veszélyt jelentenek ránk és a családjainkra

- mondta ez a helyi férfi

Az Európai Unió vezetői kiálltak Görögország mellett, amely keményen lép fel a határok védelme érdekében.

Ma a Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament elnöke is Görögországba utazik és a tervek szerint ellátogatnak a görög török határhoz is.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!