2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Globális klímatüntetéseket jelentett be szeptemberre a Fridays for Future

Globális klímatüntetést szervez a Fridays for Future szeptember 15-én - jelentették be a szervezet aktivistái pénteken.

  • Globális klímatüntetéseket jelentett be szeptemberre a Fridays for Future

"Soha nem volt még olyan fontos, mint idén, hogy az emberek világszerte kiálljanak az éghajlatvédelem mellett, és megmutassák: sürgősen szükség van az őszinte és gyors cselekvésre" - mondta Luisa Neubauer német éghajlatvédelmi aktivista.

A Karl Nehammer osztrák "kancellárhoz hasonló kormányfők kudarca az éghajlat-politikában minden okot megad a nemzetközi tiltakozásra" - tette hozzá az FFF ausztriai ága.

A 4GameChangers Fesztivál során az osztrák klímaaktivisták azt állították, hogy Nehammer kudarcot vallott, és nem végzi a munkáját.

Bár a kancellár ambiciózus klímacélokat tűzött ki, évente milliárdokat költenek az éghajlatot károsító támogatásokra - állította Paula Dorten klímaaktivista.

Ausztria klímapolitikája a szükséges minimumot sem éri el - vélekedett Dorten.

Az emberek világszerte tapasztalják, hogy a franciaországi aszályok, az olaszországi árvizek vagy a mianmari viharok hogyan teszik tönkre a megélhetésüket - magyarázta Luisa Neubauer.

"De ahelyett, hogy vészhelyzeti üzemmódra váltottak volna, a politika és az üzleti élet mást talált ki: a zöldre mosást" - fűzte hozzá.

Neubauer szerint a valódi zöld projektek helyett "zöld meséket" hallunk, amivel az a probléma, hogy a klímaügyi beszédek és a zöld szavak hamis biztonságérzetbe ringatják az embereket.

Neubauer bírálta Olaf Scholz német kancellárt, aki szerinte "zöld szavakat használ, de fosszilisan cselekszik".

A Fridays for Future korábban többször szervezett globális klímatüntetést. Március 3-án a szervezet szerint több mint 220 000 ember vonult utcára Németországban.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre

Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre

A forint árfolyama csütörtök reggelre alig változott az euróval és a svájci frankkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, a dollár ellenében viszont 0,3 százalékkal erősödött.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!