2024. 09. 09. Hétfő Ádám napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Giorgia Meloni nem hagyta annyiban az olasz ökölvívó Angela Carini ügyét + videó

Az olasz kormányfő személyesen kereste fel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét Párizsban, hogy szóvá tegye: nem lehet egyenrangú megmérettetésről beszélni Angela Carini és Imane Khelif között. Az olasz sportolónő tegnap bejelentette: úgy döntött, hogy végkép visszavonul az ökölvívás világából. Rómából Jánosi Dalma tudósított.

  • Giorgia Meloni nem hagyta annyiban az olasz ökölvívó Angela Carini ügyét + videó

Az olasz miniszterelnöki hivatal közleménye szerint négyszemközti találkozóra került sor Giorgia Meloni olasz kormányfő és Tomas Bach a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke között, hogy személyesen vitassák meg az esélyegyenlőségre vonatkozó szabályokat Imane Khelif atlétával kapcsolatban.

A megbeszélés alapvető témája az volt, hogy minden egyes szakágban versenyző sportoló egyenlő feltételekhez juthasson. Ez különösen érvényes az ökölvívásban, ahol a testiség és az erő a verseny szerves részét képezik. Az olasz fél hangsúlyozta, hogy az algériai nőt paraméterek alapján zárták ki a világbajnokságról. Khelif tehát az interszexuális alanyok közé tartozik, mivel biológiai jellemzői alapján férfias vonásokkal rendelkezik – áll a miniszterelnöki hivatal közleményében.

Az Olasz Testvérek párt egyébként már korábban is jelezte, hogy nem ért egyet az ötkarikás játékok szabályzatával, mivel az sérti az esélyegyenlőséget.

Közben Angela Carini bejelentette végképp visszavonul az ökölvívás világától. Giorgia Meloni arra biztatta, hogy tartson ki, biztos benne, hogy később még elnyerheti méltó jutalmát. Angela csalódása azonban óriási.

Utólag azt nyilatkozta a sajtónak, akkora ütés érte az orrát, hogy másodperceken keresztül nem kapott levegőt. Sajnálja hogy nem fogott kezet ellenfelével, de a párizsi olimpiai volt az utolsó ringbe lépése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Hátba rúgta Szerbia madridi nagykövetét egy albán akcentussal beszélő férfi a spanyol fővárosban vasárnap, Marko Djuric szerb külügyminiszter felháborítónak nevezte az esetet, és teljes körű kivizsgálást követel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!