2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Külföld

Georg Spöttle: Semmilyen döntési joga nem lesz már a tagállamoknak + videó

Semmilyen döntési joga nem lesz már a tagállamoknak – ezt mondta Georg Spöttle az Európai Unió alapszerződésének módosításáról szóló vitával kapcsolatban. A szocialista és liberális képviselők ugyanis azt kezdeményezték, hogy az uniós döntéseket a tagállamok ezentúl ne egyhangú döntéssel, hanem csak minősített többséggel hozzák meg.

  • Georg Spöttle: Semmilyen döntési joga nem lesz már a tagállamoknak + videó

Magyarország nem fogja támogatni az uniós szerződés módosítását célzó európai parlamenti javaslatot, az ugyanis jelen formájában rendkívül nagy veszélyt jelent a kis és közepes méretű országok számára, így Magyarország számára is – jelentette ki Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A legfontosabb kérdésekben, amelyek a szuverenitást is érintik, gondoljunk például a külpolitikára, a pénzügyekre, adóügyekre, olyan döntések születhetnek, amelyek a tagállamoknak az immanens érdekeit sérthetik. Tehát, ennek megfelelően a magyar Fidesz delegáció nem tudja ezt megszavazni – hangsúlyozta Trócsányi.

Akkor már nem fog számítani, hogy például Magyarország vagy Lengyelország nemet mond például a migrációs kvótára, vagy nemet mond arra, hogy a jóisten összes pénzét odaadjuk Zelenszkijéknek, hanem egyszerűen megszavazzák, és lesz egy elnöki döntés – mutatott rá George Spöttle. A biztonságpolitikai szakértő szerint amennyiben a módosítást megszavazzák, a tagállamoknak semmilyen döntési joga nem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.
 Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Több forrásból arról lehet értesülni, hogy a télen "befagyott" orosz-ukrán frontvonalak a tavasz, illetve a nyár közeledtével az orosz csapatok számára hozhatnak előnyösebb pozíciókat, előretörést.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!