2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Füstgránátokat hajigáltak az autópályára, majd kereket oldottak

Franciaország és Belgium után Olaszországban is szerveztek sárga mellényes tüntetést, szombat este egy tucat aktivista zárta el az utat Genovában egy autópálya-felhajtónál.

  • Füstgránátokat hajigáltak az autópályára, majd kereket oldottak

Az arcukat elfedő tiltakozók az olasz autópálya-üzemeltető magáncég (ASPI) elleni jelszavakkal firkálták össze a sztráda egyik útdíj-fizetőkapujának falait. Az ASPI üzemeltette az augusztus 14-én leszakadt genovai Morandi autópálya-völgyhídat is.

Az összeomló Morandi völgyhídról több mint harminc gépjármű zuhant 45 méteres mélységbe, és 43 ember halt meg a katasztrófában.

Az aktivisták által osztogatott egyik röplapon „autópálya=gyilkosság” volt olvasható. A tiltakozók közül egyesek füstgránátokat hajigáltak az autópályára, de a helyszínre érkező rendőrök elől kereket oldottak.

A tüntetők cselekedeteit térfigyelő kamerák rögzítették, a rendőrség nyomozást indított.

Franciaország-szerte második hete tiltakoznak a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárga mellényesek tömegei az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jei emelése ellen. A tüntetések időközben Emmanuel Macron francia államfő politikája elleni általános elégedetlenségbe csaptak át.

Belgiumban a kormány a gépjárműveket érintő adópolitikája miatt vonultak az utcákra sárga mellényes tüntetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!