2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

FT: a netadó az unortodox politika legutóbbi példája

Az internetadó miatt ismét a külföldi lapok címoldalára került Magyarország. A hírügynökségek beszámolója mellett elsősorban gazdasági lapok foglalkoztak az új közteherrel.

A világon elsőként adóztatja meg az internetet Magyarország – így számolt be a kormány terveiről a Financial Times (FT). A londoni üzleti napilap szerint az internetadó a legutóbbi példája az Orbán Viktor és a Fidesz által képviselt unortodox gazdaságpolitikának. A brit gazdasági lapnak nyilatkozik az unió távozó digitálisügyi biztosa is. Neelie Kroes szerint az új adó káros Magyarország digitális gazdaságára nézve, miközben Magyarországon az uniós átlag alatt van az internet elterjedtsége. A lap a magyar kormányszóvivőt is idézi, aki visszautasította, hogy az internetadó visszavetné a digitális gazdaságot. Példaként a telekomadót említette, ahol pont az ellenkezője valósult meg, szerinte az adó ellenzői hisztériát keltenek.

A The Wall Street Journal feltörekvő európai piacokkal foglalkozó blogja úgy véli, hogy egyre erőteljesebb az ellenállás az új adóval szemben. Az amerikai üzleti lapban megszólaló kritikus vélemények szerint az elképzelés káros az ország gazdasági fejlődése szempontjából, korlátozza az információhoz való hozzáférést és hátráltatja a kifejezés szabadságát. Az újság szerint az új különadó egyik következménye az lehet, hogy csődbe viszi a kis- és közepes méretű szolgáltatócégeket.

A Business Insidernek nyilatkozó szakértő szerint az egyik érintett, a Magyar Telekom adóplafon nélkül egymilliárd forint internetadót fizetne be, de azt még korai megállapítani, hogy a távközlési cég a fogyasztókra terheli-e majd az adót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!