2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Fox News-kommentátor: A magyar családtámogatási politika minden eleme jó

A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit és a kabinet családok iránit elkötelezettségét méltatta az amerikai Fox News hírtelevízió konzervatív kommentátora, Tucker Carlson a hétfő esti főműsoridőben sugárzott műsorában. A kommentátor kijelentette: "ennek a politikának minden eleme jó"; segíti a családokat abban, hogy megszülessenek a gyerekek, akiket (a szülők) szeretnének.

  • Fox News-kommentátor: A magyar családtámogatási politika minden eleme jó

A több milliós nézettségű adásban Tucker Carlson csaknem két és fél percen át arról beszélt, hogy a legtöbb fejlett országhoz hasonlóan Magyarország is küzd az alacsony születésszámmal. Míg az Egyesült Államok születési rátája "a nagyon alacsonynak számító" 1,7; Magyarországon ez a mutató 1,5 - ismertette a műsorvezető.

A kommentátor szerint az elmúlt harminc évben Magyarország mintegy fél millió lakossal lett szegényebb, és ha ez így folytatódik, "elfogyhatnak a magyarok".

Úgy folytatta, az Európai Unió és Washington egyetértenek abban, mit kellene az országnak csinálni: "Add fel!" - tanácsolják, és "harmadik világbeli népesség importját" javasolják - fogalmazott Tucker Carlson, aki megjegyezte: ez Soros György "megoldása".

Ezzel szemben - hangsúlyozta - Orbán Viktor miniszterelnöknek más a véleménye: a Soros és Clinton-alapítványok megoldásával ellentétben a miniszterelnök a családok növekedését segíti.

A fiatal nők (átszámítva) 35 ezer dolláros hitelt kapnak, amelynek visszafizetését három gyermek születése esetén a kormány elengedi. Négy gyermek esetén pedig életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól - részletezte a műsorvezető, aki beszámolt arról is, hogy Magyarországon a nagyszülők is kaphatnak gyermekgondozási támogatást.

A magyar kormány azt is elősegíti, hogy "az emberek összeházasodjanak és házasok is maradjanak". Az intézkedések a középosztálybeli családokat támogatja leginkább. Azokat, akiknek a legnagyobb kihívást jelenti a munka, a család és a pénzügyek közötti egyensúly fenntartása - vélekedett a műsorvezető.

"A magyar politikusok törődnek azzal, hogy elősegítsék a saját népük jólétét" - közölte. Hozzátette: nem a harmadik világból illegálisan érkezőket segítik, az adófizetők pénzét a kormány a saját polgárai javára fordítja - hangoztatta.

Tucker Carlson álláspontja szerint a legkevésbé sem meglepő, hogy "az emberek imádják" mindezt. "Csak azt nem értem, miért nem próbálkozik valaki ilyesmivel nálunk?" - tette fel a kérdést.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!