2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Folytatódtak a zavargások Franciaországban

Ismét lángoltak az utcák Franciaországban. A tüntetéssorozat negyedik nap éjszakájára kivezényelt 45 ezer rendőr csaknem ezer demonstrálót vett őrizetbe.

  • Folytatódtak a zavargások Franciaországban

Még világos volt, mikor a tűzoltók már egy utca közepén gyújtott tűzhöz érkeztek Marseilles-ben. Annak ellenére, hogy a városban péntek estére betiltották a tüntetéseket és leállították a tömegközlekedést, a zavargások folytatódtak.

Fekete maszkos alakok törték be egy belvárosban lévő bevásárlóközpontnak a kirakatát. Hiába szólt a riasztó, teljesen kifosztották az üzleteket, de még a bankokba és a rendőrkapitányságra is megpróbáltak betörni a tüntetők. Az utcán közben autókat és kukákat gyújtogattak, miközben petárdákat és tűzijátékokat durrogtattak.

Lángoló roncsokat hagytak maguk után a párizsi tüntetők is. Az országszerte zajló zavargásokhoz 45 ezer rendőrt vezényeltek ki, akik közül legalább 80-an megsérültek. A hatóságok falhoz állították, átkutatták, igazoltatták az embereket és megpróbálták az összes veszélyes eszközt elvenni a tüntetőktől. Csak a péntek éjszakai zavargások során 994 embert vettek őrizetbe. 

Nagyon meglepődtem, mikor láttam, hogy mennyi gyújtogatás történt az utakon itt Párizs központjában. Ezt az üzletet is betörték. Ez a híres Westfield bevásárlóközpont? Szóval elég aggasztó, ami itt van- mondta egy az angol férfi.

Franciaország kedd óta áll lángokban, amiért egy rendőr lelőtt egy 17 éves bevándorló hátterű fiatalt, mert nem akart együttműködni egy közúti ellenőrzés során.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!