2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Folytatódnak a uniós-brit tárgyalások

Az utolsó utáni pillanatban megoldódhatnak a brexit utáni gazdasági kapcsolatokról szóló tárgyalások. Erről beszélt az EU főtárgyalója, Michel Barnier Brüsszelben. Az egyik brit miniszter szerint viszont kicsi az esély a megállapodásra.

  • Folytatódnak a uniós-brit tárgyalások

Nagy a forgalom és rendszeres a kamionok kilométeres sora a La Manche csatorna mindkét oldalán. Leginkább a brit cégek tartanak attól, hogy megállapodás nélkül folytatódhat az Európai Unió és az Egyesült Királyság kereskedelmi élete 2021. január 1-től. Akkor pedig vámot kell majd fizetni nagyon sok áruért. Ezért inkább előrehozták a beszerzést.

Amennyiben vasárnap éjfélig sikerül megállapodásra jutni Londonnal, az Európai Parlament készen áll rendkívüli plenáris ülést hívjon össze és beleegyezését adja a megállapodáshoz.

Az Egyesült Királyság január 31-én kilépett az Európai Unióból. Az átmeneti időszak, amelyben a kereskedelmi kapcsolatokat tisztázni lehet, december 31-ig tart. mindkét fél egyfajta szabadkereskedelmi egyezményt szeretne, de a feltételekről mindeddig nem tudtak megállapodni.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!