2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Folytatódik az olasz gazdák akciója + videó

Folytatódnak a gazdatüntetések Olaszország több tartományában. A mezőgazdasági dolgozók azt kifogásolják, hogy az ukrán gabonadömping leszorítja a jó minőségű helyi termékek árát.

  • Folytatódik az olasz gazdák akciója + videó

Olaszországból Jánosi Dalma tudósított.

"Kolompokkal, dobokkal és sípokkal özönlötték el Palermo belvárosát a szicíliai elégedetlen gazdák. A dél - olaszországi szigeten is összefogtak a súlyos krízishelyzetbe jutott mezőgazdasági dolgozók. Ötezren vonultak szerdán Palermóban a kormányzóság székháza elé, hogy tiltakozzanak az európai unió zöld politikája ellen.

Már a múlt héten is voltak zavargások a szigeten, amikor egy forgalmas autópályát bénítottak meg a gazdák traktoriakkal. A tegnapi megmozduláson halászok, állattenyésztők, mezőgazdászok és kézművesek szövetkeztek, akik nem kérnek többet a unió elhibázott zöld politikájából.

Azt követelik, hogy a kormány átfogó reformok bevezetésével segítse a súlyos krízisbe jutott szektort. A termékek ellenőrzését, a kitűnő minőségű Made in Italy védelmét szorgalmazzák. Viterbóban is folytatódtak a tüntetések tegnap. Úgy vélik a kormány által bevezetett adókedvezmények nem jelentenek megoldást.

A szektorban zajló búza háború leállítását követelik, az import gabona ugyanis hétről hétre nyomja le a helyi termékek árait. Az olasz gazdák úgy vélik a tisztességtelen versenyhelyzetben képtelenség életben maradni. Giorgia Meloni az agrárszektorban kialakult problémákkal kapcsolatban a tegnapi képviselőházban elhangzott beszédében elmondta, kormánya 8 milliárd eurós alapot különített el az ágazat számára.

Azt is hangsúlyozta a kezdetek óta ellenállnak az unió zöld politikájának, mely a halászokban, mezőgazdászokban és a természet közvetlen közelében dolgozókban látja legfőbb ellenségét."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!