2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Folytatódik a kimenekítés Kazahsztán és Oroszország árvíz sújtotta területeiről

Már több mint 111 000 embert menekítettek ki Kazahsztánban a márciusban kezdődött áradások miatt - közölte hétfőn a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

  • Folytatódik a kimenekítés Kazahsztán és Oroszország árvíz sújtotta területeiről

Bár majdnem 12 000 ember visszatérhetett otthonába, csaknem 5000 ház még mindig víz alatt áll - mondta a minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján. Csak vasárnap 4500 embert kellett evakuálni a kazah-orosz határ mentén lévő Petropavl (Petropavlovszk) városából.

Oroszországban vasárnap több mint 7000 embert evakuáltak. Az orenburgi, szamarai, kurgani és omszki területen több ezer lakóépületet öntött el az ár, és további több ezer ház van veszélyben. Kurgan város területén a Tobol folyó vízszintje 6,31 méterre emelkedett. Felszólították az embereket, hogy azonnal hagyják el a várost. Az orenburgi területen, ahol a legsúlyosabb az árvízhelyzet, folytatódik a lakosság kimenekítése a leginkább veszélyeztetett területekről: eddig már 16 547 embert evakuáltak, köztük 4648 gyereket. Kurgan régióban 12 782 lakost menekítettek ki a már elárasztott és a veszélyeztetett területekről a kormányzó sajtóirodájának közlése szerint. A régióban 1300 embert oltottak be hepatitisz ellen.

Az Oroszországi Föderáció régiói több mint ezer tonna ivóvizet, továbbá ágyakat, matracokat, takarókat, hálózsákokat, élelmiszert, orvosságot és más létfontosságú humanitárius segítséget küldtek az orenburgi területen fekvő, árvíz sújtotta Orszk városába - közölte a helyi adminisztráció a Telegramon.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!