2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Folyamatosan növekszik a migránsbűnözés Németországban

A bevándorlók által elkövetett bűncselekmények közel fele a német lakosság ellen irányul.

  • Folyamatosan növekszik a migránsbűnözés Németországban

Továbbra sem zajlik zökkenőmentesen a Németországba érkezett harmadik világbeli migránsok integrációja. Sőt, a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma emelkedő tendenciát mutat, az esetek közel felében ráadásul német az áldozat – derül ki a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) 2018-as jelentéséből.

A dokumentum kitér rá, hogy a tavalyi évben a német állam egész területét figyelembe véve minden tizedik bűncselekményt a migránsok követtek el, ami jócskán több, mint a lakosságon belüli arányszámuk.

A BKA statisztikái szerint 2018-ban összesen 230 olyan gyilkosságot vagy gyilkossági kísérletet regisztráltak, melyet migráns követett el, az áldozat pedig német volt. Ez 105 százalékos emelkedés a 2017-es adatokhoz képest, amikor „csak” 112 hasonló eset történt. Ezzel szemben a németek által a migránsok kárára elkövetett emberölések vagy emberölési kísérletek száma mindössze 33 volt.

A szexuális bűncselekmények tekintetében is jelentős a különbség. 2018-ban 3261 olyan eset volt, amikor az elkövető migráns, az áldozat pedig német volt – ez 21 százalékkal több, mint 2017-ben. Fordított előjelekkel (német elkövetővel és migráns áldozattal) csupán 89 ilyen bűncselekményről tudunk.

Ha pedig a migránsok elkövetett összes bűncselekményt nézzük, azzal szembesülünk, hogy a101 956-ból 46 336 a németek ellen irányult – ez 19 százalékos növekedés jelent. Amikor viszont migráns volt az áldozat, mindössze az esetek 19 százalékában volt német az elkövető.

A helyzet a nagyvárosokban még rosszabb, Berlinben és Münchenben például minden második bűncselekmény a bevándorlók rovására írható.

888

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!