2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

Folyamatosan indulnak Európa felé a migránsok

Ismét drasztikusan megnőtt az Európába igyekvő migránsok száma. Az Égei-tengeren mintegy 50, a Földközi tengeren pedig legalább 71 illegális bevándorlót mentettek ki. A helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy a német civilszervezet Sea-Eye hajója, folyamatosan szállítja a menekülteket a kontinensre. Eközben Szicília szigetén bezárták az egykori legnagyobb európai migránstábort.

  • Folyamatosan indulnak Európa felé a migránsok

Folyamatosan dolgoznak a hatóságok. Szinte egymás után indulnak útnak a migránsokkal teli hajók Európa felé.

A parti őrség 2 csónakból összesen mintegy 50 illegális bevándorlót, köztük 21 gyereket mentett ki. A migránsokat Leszboszra szállították. A szigeten azonban már így is feszült a helyzet, mert a 3 ezer férőhelyes befogadóközpontban jelenleg több mint 8 ezren tartózkodnak.

Legalább 71 illegális bevándorlónak nyújtott segítséget a tunéziai parti őrség, miután balesetet szenvedtek az összebarkácsolt hajójukkal. A menekültek többsége bangladesi, marokkói, egyiptomi és algériai állampolgár. A migránsok Olaszországba akartak eljutni. Az utóbbi időben egyre népszerűbb kiindulási ponttá vált a Tunézia partvidéke.

A helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy a német civilszervezet Sea-Eye hajója folyamatosan szállítja a migránsokat a kontinensre. Az elmúlt 48 órában több mint 100 illegális bevándorlónak segítettek eljutni Európába. Miután Olaszország továbbra is megtiltotta a NGO hajók kikötését, a Sea-Eye Máltán tette partra a menedékkérőket.

A Sea-Eye hajója mostanra magára maradt a migránsok szállításában, ugyanis a többi NGO által működtetett hajót lefoglalta az olasz rendőrség. Legénységük ellen pedig eljárást indítottak illegális bevándorlás elősegítése miatt.

Az olasz belügyminiszter azért is tiltotta ki ezeket a vízíjárműveket Itáliából, mert szerinte összejátszanak az embercsempészekkel és szándékosan ösztönözik a migrációt.

Matteo Salvini eközben Szicília szigetén részt vett a az egykori legnagyobb európai migránstábor bezárásán. A Mineó-i táborban a legtöbben 2014 júliusában voltak, akkor több mint 4100 migráns tartózkodott a központban.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!