2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:40

Külföld

Földcsuszamlás nehezíti a kínai bányaomlás mentési munkálatait

Földcsuszamlás miatt átmenetileg felfüggesztették a szerdai bányaomlás mentési munkálatait Kína északi részén. Eddig öt halottról tudni, többeket már kimenekítettek, csaknem ötven embert még keresnek.

  • Földcsuszamlás nehezíti a kínai bányaomlás mentési munkálatait

Helyi idő szerint csütörtök délután tudták ismét folytatni a keresést túlélők után, a földcsuszamlás miatt több órára fel kellett függeszteni a munkálatokat.

A helyszínen több száz ember dolgozik a túlélők felkutatásán: markolókkal és buldózerekkel mozdítják el a szerdán egyelőre tisztázatlan okok miatt beomlott szénbánya törmelékeit, a bent ragadt túlélőket pedig kutyák segítségével keresik. A CCTV kínai állami műsorszolgáltató beszámolói szerint a bányánál 500 méter széles vonalban körülbelül 80 méter magas törmelékhalom maradt, melyben 48 embert még mindig keresnek.

Csütörtökön tízre nőtt a sikeresen kimentett emberek száma.

"Minden lehetőséget meg kell ragadnunk az eltűntek kimentésére és a sérültek kezelésére" - szólított fel szerdai közleményében Hszi Csin-ping kínai elnök.

A Belső-Mongólia tartomány területén lévő bánya üzemeltetőjét a múlt évben több biztonsági kihágás miatt büntették meg. Az előírások figyelmen kívül hagyása és a balesetek gyakorisága miatt az elmúlt években szigorúan ellenőrizni kezdték a bányákat, a szerencsétlenségek száma 2022-ben ennek eredményeképp 27 százalékkal csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!