2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - A taníványok 11:00

Külföld

Fokozott terrorkészültség Olaszországban az ünnepi időszakban + videó

Olaszországban 28 ezer olyan pont van, amely kiemelt védelmet élvez, ennek fele a fővárosban, Rómában található.

  • Fokozott terrorkészültség Olaszországban az ünnepi időszakban + videó

Karácsonykor megnő a támadások kockázata - erre figyelmeztette az Európai Bizottság a tagállamokat. Ezért a római kormány is fokozza a rendvédelmi szervek készültségét az országban. A fővárosban 14000 kiemelt pontot védenek, amelyek egyike a kereszténység szimbóluma a Szent Péter-székesegyház.

Továbbra is kiemelten figyelnek a zsinagógára és a zsidó iskolára is Rómában. A hatóságok a szunnyadó terrorista sejtekre összpontosítanak, de az úgynevezett magányos farkasokat is szem előtt tartják. A járókelők egyelőre teljes biztonságban érzik magukat.

A legutóbbi párizsi támadást követően a belügyminiszter 5000-el több katonát, valamint rendőrt rendelt az utcákra egészen december 31-ig. Fokozottan figyelnek az olaszországi börtönökre és a világhálóra is, amely a dzsihadista propaganda egyik kiemelt terjesztője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!