2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

Fokozódik az Európai Parlament körüli korrupciós botrány

Újabb képviselőt függesztettek fel a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán. A görög EP-képviselőt csalással gyanúsítják. Maria Spyraki tagadja érintettségét. Az Európai Parlament korrupciós botrányának legalább 60 uniós politikus lehet az érintettje.

  • Fokozódik az Európai Parlament körüli korrupciós botrány

Ahogy arra több európai politikus is figyelmeztetett: az Eva Kaili EP-alelnök és három társa által felmerült korrupciós botrányból még csak a jéghegy csúcsa látszik.

Az Európai Ügyészség már nem csak a szocialista Eva Kaili mentelmi jogának felfüggesztését kérte, de a szintén görög néppárti EP-képviselő, Maria Spyrakiét is. Őt csalással gyanúsítják.

Maria Spyraki Intagramján azt mondta: elfogadta mentelmi jogának felfüggesztését és azt állította: semmi köze a Katar-gate ügyhöz.

Manon Aubry, az Európai Parlament francia baloldali képviselője szerint a korrupciós botrány legalább hatvan személyt érint, többségük a szociáldemokraták, és az Európai Néppárt soraiban ülnek.

Azokról derült ki, hogy korruptak, akik korrupcióval vádolták Magyarországot – így értékelte a Külgazdasági- és Külügyminisztérium fejlesztéséért felelős államtitkára a botrányt. Menczer Tamás a Napi Aktuálisban azt mondta, problémának tartja a Külkapcsolatok Európai Tanácsának működését is amelynek a korrupciógyanúba keveredett görög ep-alelnök mellett Dobrev Klára is a tagja.

A botrány kapcsán megszólalt az Integritás Hatóság elnöke is. Annak a szervezetnek a vezetője, amit Brüsszellel való uniós megállapodások érdekében hozták létre egy hónappal ezelőtt. Biró Ferenc azt mondta: a Katar-ügy után furcsa azt hallani az EU-tól, hogy nálunk átlag feletti a korrupció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!