2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Fokozódik a helyzet: Maduro lezáratta a Brazíliával közös határt

Továbbra sem jutnak be az élelmiszer szállítmányok Venezuelába. Az ország elnöke elrendelte ugyanis a Brazíliával közös határszakasz lezárását. Maduro azért nem engedi be a segélycsomagokat, mert szerinte azokkal az ellenzék jobb pozícióba kerülhetne.

  • Fokozódik a helyzet: Maduro lezáratta a Brazíliával közös határt

Teljesen lezárta a Brazíliával közös határt a venezuelai kormány. A hadsereg alakulatait is az átkelőkhöz vezényelték, és útakadályokat is emeltek, hogy megakadályozzák a magát törvényes elnöknek tekintő Juan Gaidot és további 80 képviselőtársát abban, hogy a helyszínre utazzanak. Az ellenzékiek maguk akarják ugyanis áthozni a határon azt az élelmiszersegélyt, amelyet az Egyesült Államok és latin-amerikai szövetségesei akarnak eljuttatni Venezuelába.

A kolumbiai átkelőnél jelentős torlódás alakult ki, mindenki attól tart, hogy hamarosan ezt a határt is lezárja majd venezuelai elnök. Nicolas Maduro azért nem akarja beengedni a szállítmányokat az országába mert attól tart, hogy azokkal az ellenzék pozíciója erősödne.

„Egy úttorlasz előtt vagyunk, de a katonák feltartják az embereket, hogy ne mehessenek el a tüntetésre. Ezek mindent tönkre tesznek. Maduro becstelen, a napjai meg vannak számlálva” – fogalmazott egy dühös venezuelai állampolgár.

Venezuelában közben éheznek az emberek. Egy havi nyugdíjból négy kiló kenyeret lehet venni, de a bérből is fizetésből élők sem jutnak sokkal több élelmiszerhez. Akinek nincs valamilyen mellékkeresete, az teljesen a kormányzat segélyezésére van utalva. Az utóbbi időben azonban ezek a csomagok is megritkultak.

Az emberek annyira legyengültek, hogy sokkal könnyebben betegednek meg. Az ország egészségügyi rendszere gyakorlatilag összeomlott, nincs gyógyszer és oltóanyag. Ismét megjelentek olyan betegségek, amelyeket korábban már sikeresen visszaszorítottak. A vérszívók, szúnyogok és kullancsok által terjesztett, de oltással vagy gyógyszerekkel megelőzhető kórok, mint a kanyaró, a dengue-láz, a zikafertőzés vagy malária terjedése szinte megfékezhetetlenné vált. Ezt állítja egy nemzetközi tudóscsoport, amely szerint a szomszédos országok is veszélyben vannak, mivel naponta több mint 5 ezer ember menekül külföldre az összeomlás szélére sodródott Venezuelából.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!