2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Külföld

Fokozatosan oldják fel a határzárakat az Európai Unióban

A járvány enyhülésével egyre több európai ország nyitja meg nemcsak belső, hanem külső határait is. A belépésnél azonban egyes országok állampolgáraira különböző szabályok vonatkozhatnak. A korábban járványgócpontnak számító Olaszország lakosait szinte mindenütt karanténkötelezettség terheli. Az Európai Unión kívülről érkezők számára pedig június 15-ig beutazási tilalom van érvényben.

  • Fokozatosan oldják fel a határzárakat az Európai Unióban

Kígyózó sorok fogadták az utazókat a római Termini pályaudvaron. A koronavírus járvány miatt hozott intézkedések enyhítésével Olaszország újranyitotta külső és belső határait és eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból érkezők esetében. Így majdnem három hónap után az olaszok ismét szabadon mozoghatnak.

"Úgy gondolom, hogy helyénvaló a régiók közötti nyitás, de a külső határok nyitásával szerintem még várni kellene. Az országon belüli utazás teljesen rendben van, mert szeretnénk újra találkozni családtagjainkkal, akiket hónapok óta nem láttunk"

- nyilatkozta ez a Rómában élő nő.

Sokan nem látják szívesen az olasz turistákat

Hiába a határnyitás, kisebb felzúdulást keltett, hogy az uniós országok többsége egyelőre nem látja szívesen az olasz turistákat. Továbbra is negatív vírustesztet kérnek tőlük és legalább június 15-ig az EU-államok többségében karanténba helyezik őket.

Ugyanezeket az előírásokat követi az Egyesült Királyság is. Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatóján olaszul köszöntötte a dél-európai ország lakóit és kijelentette: várják vissza a szigetországba az olasz munkavállalókat, azonban a karanténkötelezettséget nem kerülhetik el.

Június 15-től az uniós tagországok szinte kivétel nélkül feloldják a határzárakat.

Németországban például országonkénti javaslatokat és a járványhelyzettől függő besorolásokat alkalmaznak majd.

Spanyolországban egyelőre beutazási tilalom van, várhatóan június 21-ig, és Norvégiába sem engednek be még külföldieket.

Az óvatosságra úgy tűnik egyelőre szükség van. Karanténba került a Qatar Airlines egyik repülőgépének minden utasa Athénban, miután a fedélzeten lévők közül 12 embernek is pozitív lett a koronavírus-tesztje. A fertőzött utasokat a görög kormány által kijelölt szállodában különítik el.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teherán válasza a történtekre + videó

Teherán válasza a történtekre + videó

Arról, hogy hogyan reagált Teherán a történtekre és milyen a biztonsági készültség Izraelben Breuer Péter közel-kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosa élőben beszélt a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!